Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България ще

...
Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България ще
Коментари Харесай

Пуска ли Русия туристите у нас?

Дали ще бъдат възобновени полетите от Русия до България ще стане ясно на 11 май.

Очаква се до 20 май и други страни, главно европейски, да ни уведомят дали страната ни, която към този момент не е в рисковата зона, да бъде включена в тези, от които туристите ще се връщат, без да им се постанова карантина. Това заяви за БНР Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара.

" За благополучие Русия не е приела това за вражеските страни. В момента то се дискутира и на 11 май ще бъде взето решение дали сме включени в листата. Спрени са полетите, само че чакаме да бъде взето решението към 11 и да разберем дали не сме тотално неразрешени, дали небето е отворено, дали е затворено, това следва да бъде признато ", разясни в предаването " 12+3 " Димитров. 

Той очерта и казуса с слагането под карантина на румънските туристи: 

" В момента ситуацията е следното. Ако сте имунизиран, вие не сте в карантина, само че в случай че имате едно малко дете, когато се върнете назад, то е под карантина, тъй че вие ще стоите 10 дни най-малко ", акцентира той.

Според  Димитров в минали години броят на румънските туристи, които са посещавали България, е бил 100 хиляди, само че за тази година са под 10 хиляди.

" Причината не беше регламентът за идване. Той ненапълно попречи, само че главната причина е, че поради три дни посещаване те би трябвало да стоят 10 дни в карантина ".

Според Илин Димитров има реален късмет от юли да бъдат привлечени туристи от Германия и Обединеното кралство за отмора в България. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР