Дали сексът по време на бременност не стресира бебето? Какво

...
Дали сексът по време на бременност не стресира бебето? Какво
Коментари Харесай

Сексът по време на бременност не е опасен

Дали сексът по време на бременност не стресира бебето? Какво вижда и чува то в утробата? И няма ли да провокира оргазмът рискови контракции?

Това са единствено част от въпросите, които си задават доста от бъдещите майки. И за всеки случай избират да се откажат от интимните удоволствия.

Има ли въпреки всичко заплаха

Изследване на учени от Университета Аделаида стигна до извода, че честите полови контакти са освен безвредни, само че даже носят и някои непредвидени изгоди за бременната. Като да вземем за пример – те са нужни, с цел да има здрава бременност.

Намалената периодичност или липса на интимни удоволствия през деветте месеца в противен случай, може да провокира някои проблеми – като прееклампсия да вземем за пример. Това положение може да докара до съществени затруднения, свързани и с майката, и с бебето.

Какво предлагат специалистите

Експертите поучават дамите да не лимитират количеството на интимните си взаимоотношения с бъдещия баща преди раждането. Разбира се, би трябвало да внимават и да не опитват с прекомерно акробатични пози или такива, които провокират болежка и дискомфорт.

Сексът в действителност оказва помощ да се избегнат доста затруднения по време на бременността, настояват учените. Това естествено, важи единствено за случаите, когато няма противопоказания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР