Дали отстъпката ще остане и колко голяма да бъде тя

...
Дали отстъпката ще остане и колко голяма да бъде тя
Коментари Харесай

Край: Свърши отстъпката за горива

Дали отстъпката ще остане и какъв брой огромна да бъде тя през другия месец, ще би трябвало да вземат решение депутатите

Отстъпката за горивата от 25 ст. на литър ще е до края на този месец, по-късно отпуснатите 150 млн. лева свършват. Това демонстрират калкулации на финансовото министерство. Възможно било след 1 декември част от бензиностанциите да продължат с отстъпката, само че имало риск това да е за тяхна сметка и да няма отплата от страната.

Дали отстъпката ще остане и какъв брой огромна да бъде тя през другия месец, ще би трябвало да вземат решение депутатите.

В Народното събрание към този момент има импортирани три закона по тематиката. Единият е на “Продължаваме смяната ”, който планува обезщетения да се дават посредством облагане на свръхпечалбите на нефтените компании.

Подобен вид оферират и от служебното държавно управление. В петък законопроект внесоха и от ГЕРБ. Той планува посредством въвеждане на мито върху вноса на съветския нефт да се събират пари за заплащането на отплата.

От партията пресмятат, че тя може да е 1 лев на литър посредством събираните месечно 100 млн. в допълнение.

При парламентарния надзор министър председателят Гълъб Донев изясни, че възбраната за експорт на горива от 5 декември още не е вдигната.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР