Дали на нацистката държава са помагали сили от отвъдното, е

...
Дали на нацистката държава са помагали сили от отвъдното, е
Коментари Харесай

Окултната приказка на Третия райх

Дали на нацистката страна са помагали сили от отвъдното, е прекомерно подозрително, в случай че се има поради печалният завършек на Хитлеровата империя. Има обаче свидетелства, че ръководещите Третия райх са желали да вкарат в огромната игра и съдружници от други измерения, на чиято помощ, наподобява, са се надявали в не по-малка степен от тази на добре подготвените немски дивизии. Преди време разбрахте как може да е свършила нацистката империя. Изворите на окултната й мощност са предмет на идващия роман.    

Метафизичната люлка на нацизма

Расистката идеология на нацистите се ражда в тясна връзка с изобилните при започване на 20. век мистични сдружения, пропагандиращи старите немски обичаи и опитващи се да възродят идеалите на древногерманското езичество. Езотериците и философите се срещат горе-долу на всеки ъгъл във Виена, Мюнхен и Берлин и писанията им се радват на топъл банкет.

Младият Хитлер е повлиян от техните хрумвания още от годините си във Виена, където е измежду върлите читатели на расисткото списание „ Остара ”, издавано от Йорг Ланц декор Либенфелс.

Либенфелс развива еклектична доктрина, в която водеща за развиването на човечеството е расата, а главният фактор за историческо развиване е битката сред „ расово пълноценните ” и „ расово непълноценните ” нации.

Подобен псевдонаучен метод на мислене среща доста последователи и тайните пангерманистки сдружения се роят като гъби и в прилежаща Германия. От особена значимост е учреденото през 1918 година в Мюнхен общество „ Туле ” (Thule Gesellschaft), основано на идеологията за общ генезис от чистата арийска раса, който обуславя и характерната „ арийска ” нематериалност. Един от значимите членове на „ Туле ” – Дитрих Екарт, по-късно ще е измежду създателите на нацистката партия и, съгласно някои създатели, ще вкара в нея към този момент завършения почитател на расистката идеология Адолф Хитлер. 

В основата на множеството от тайните организации ,

зародили на сходна база, в това число „ Туле “, лежи простата идея за арийската или по-конкретно нордическа раса, която въплъщава в себе си най-висшия етап на развиването на човечеството. С течение на времето тази „ доктрина ” стартира да притегля от ден на ден членове и ръководители от военизираните структури на нацистката партия. Сред уверените в превъзходството на арийската раса е и ръководителят на SS Хайнрих Химлер. Под негово въздействие Хитлер дава благословията си за основаването на прикрепена към SS научна конструкция, която да се занимава с духовното завещание на немската „ раса ”, с неговото пропагандиране и потреблението му за политически цели.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР