Дали маските пазят или не от вируси се спори непрестанно

...
Дали маските пазят или не от вируси се спори непрестанно
Коментари Харесай

Виж над маската

Дали маските пазят или не от вируси се спори непрекъснато и наподобява даже хората, които постановат носенето им, не са изцяло сигурни, както се видя от променливите разпореждания за мярката. Сега обаче надалеч няма да разискваме медицински и хигиенични аспекти.  

Откакто се старая да привикна да виждам против себе си хора с маски на всички места виждам, че гледката е потискаща единствено отдалеко. Защото когато се приближат, по-ясно от всеки път виждам...очи. Без престорени усмивки и кифленски джуки. Просто очи.

Психолозите настояват, че с цел да разпознаем откровеност в нечия усмивка е задоволително да потърсим бръчици към очите на събеседника си. И в случай че не ги намерим, колкото и необятна да е усмивката, то тя не е плод на чист прочувствен ентусиазъм.

Социалните опити „ еye gazing " (взиране очи в очи) дават извънредно любопитни, даже разтърсващи резултати. Участниците в тях се вглеждат в очите на чужд неразделно в продължение на несъмнено време (най-малко 10 минути) и след края на практиката описват, че са „ видели " изображения, измежду които своето лично лице, картини в пъстри цветове, чудовища, ангели, умряли свои близки, причудливи подиуми и обстановки и още доста други. Мъдростта на вековете е събрала безчет брилянтни цитати за истината, прозираща през човешките очи, която нищо не е в положение да замаже и изкриви. Някои даже настояват, че през очите можем да забележим душата на човек в най-чистата й форма.
Като някой, който търси ползотворния резултат на всяка неволя и дискомфорт, виждам, че безсмислени или не, маските могат да ни предпазят от нещо надалеч по-болезнено от признаците на който и да е грип или вирус – това да бъдем заблудени и излъгани. Ако, несъмнено, сме задоволително проницателни и задълбочени.

Липсата навън лице и мимики (за някои и тази на надълбоко деколте) на отсрещния човек ни дава неповторимия късмет да прозрем душата му през незамъглимия прозорец, който постоянно ще бъдат очите.

Ситуацията е такава, каквато е и преди да отмине, може да ни научи да откриваме истината за другите по-лесно и да сложим душевната бляскавост над тази на зъбите в усмивките си. Това време ни провокира още и да се запитаме какво би се видяло оттатък нашите лични очи и да го подобрим, в случай че не ни удовлетворява.
Дали маските са, с цел да мълчим, както се изрази починалият Милен Цветков към момента е рано да се каже, само че сигурно те са, с цел да се забележим един различен по-ясно.
И в случай че някой ден в погледа на човек се вижда същото като в оня на сърна или куче, то носенето на маски, както и тези редове, изрично са си коствали напъните.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР