Дали хранителните добавки са полезни или не - все още

...
Дали хранителните добавки са полезни или не - все още
Коментари Харесай

Защо и кога да приемаме хранителни добавки?

Дали питателните добавки са потребни или не - към момента няма отговор, който изцяло да удостоверява изгодата от техния банкет.

Сигурно е, че изгода от тях има, само че остава въпросът дали са нужни хранителни добавки или бихме могли със същия триумф да си набавим всички нужни субстанции посредством храните и напитките, които консумираме.

Истината е, че множеството хора търсят по-лесния метод и одобряват хранителни добавки, вместо да хапнат пресни плодове и зеленчуци, сурови ядки или пък да си подготвят смути.

Почти е несъмнено, че посредством храната - най-много плодовете и зеленчуците, които се намират в сурово положение, можем да си набавим всички потребни субстанции даже в по-големи количества, в сравнение с са те в питателните добавки.

Ако се постараем да хапваме месо и риба в умерени количества и заобикаляме тлъстите меса, изгодите за организма ще бъдат доста по-големи от една или друга хранителна добавка. Всяко нещо е по-добро в естествената си форма, това е неоспорим факт.

 Хранителни Добавки

Хранителна добавка не е инцидентно название на тези артикули. Името ни подсказва, че това са субстанции, които се съдържат в храните и ние избираме метода, по който ще си ги набавим в организма. Също по този начин би трябвало да се има поради, че питателните добавки не се усвояват изцяло от организма.

Ако имате алергия или нетърпимост към избрана храна или групи храни, то тогава за Вас са потребни питателните добавки, с цел да не лишавате организма от потребни за него субстанции. Иначе е най-добре да набавяте всичко належащо за тялото посредством храните.

За другите възрастови групи са нужни разнообразни субстанции, с цел да има баланс в тялото. Това още веднъж може да се реализира посредством хранителен режим.

Хранителните добавки са потребни, когато нямате различен избор. В противоположен случай предлагам естественото набиране за потребните детайли в организма посредством храната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР