Дали хората, които избраха главния прокурор, не само този, но

...
Дали хората, които избраха главния прокурор, не само този, но
Коментари Харесай

Конституционалист: При гласуването за ВСС има 200 влизания от един IP адрес при 100 съдии във ВАС

" Дали хората, които избраха основния прокурор, освен този, само че и предходните, са си давали сметка и за персоналните качества? ", попита в ефира на Нова телевизия конституционалистът доцент Наталия Киселова. Тя чака тези, които следва да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани и напомни, че по време на гласуването за Висш съдебен съвет от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на Върховен административен съд. " Но смесената комисия на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, която гледа делото по оборване на избора, сподели, че няма проблем. И с това се поставя точка на въпроса. При състояние, че във Върховен административен съд има над 100 съдии, това може да значи, че и съдии, които не са от Върховен административен съд, са дали своят вот оттова ", посочи доцент Киселова.

Доц. Киселова показа, че не е покровител на визията прокуратурата да е вън от правосъдната власт, както и да няма основен прокурор, тъй като тогава щяло да е по-опасно. Според нея диалозите би трябвало бъдат за качествата, на които би трябвало да дават отговор тримата огромни. " Този диалог несъмнено ще се придвижи и при дебата за избор на началник на Върховен административен съд ", сподели тя.

По думите й в случай че в идващите седмици станем очевидци на избор на държавно управление, въпросът за попълване на съставите на органите, които са с изминал мандат ще пристигна още веднъж на масата.

„ Ако в този момент вратата се затвори, е доста евентуално идващото десетилетие да няма опция да се усъвършенства качеството на хората, които селектират магистрати ”, сподели още доцент Киселова.

Доц. Киселова разяснява и изказването на основния прокурор предходната седмица. " Иван Гешев беше доста прочувствен, само че допускам, че си е дал сметка и градусът ще поспадне. Магистратите не приказват на медиите, магистратите приказват посредством своите актове. Другите основни прокурори бяха по-прецизни в обществените си изяви.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР