Дългоочакваното продължение на филма Аватар на режисьора Джеймс Камерън ще

...
Дългоочакваното продължение на филма Аватар на режисьора Джеймс Камерън ще
Коментари Харесай

Аватар 2 ще излезе на екран и в Китай

Дългоочакваното продължение на кино лентата " Аватар " на режисьора Джеймс Камерън ще излезе на огромен екран в Китай, което е рядко събитие за холивудски блокбастър, съобщи Ройтерс, базирайки се на " Туентиът сенчъри фокс ".

" Аватар: Пътят на водата " ще тръгне по кината в континентален Китай на 16 декември - на същата дата, на която ще излезе на екран и по света, заяви филмовото студио на формалния си акаунт в обществената мрежа Вейбо, предава Българска телеграфна агенция.

Това е един от дребното задгранични филми, получили достъп до доходоносния китайски пазар през последните месеци. Сред останалите са най-новата анимация от поредицата " Миньоните " и " Където пеят раците ".

Чуждестранните продукции от дълго време се борят да получат дати за излизане на екран в Китай поради строгите квоти за броя на позволените за проявление интернационалните филми. Много от тях са блокирани поради наличие, което китайските регулаторни органи смятат за недопустимо.

Холивудските блокбастъри напоследък изпитват особени усложнения с приемането на позволение за проявление в Китай. Шестте най-нови кино лентата на " Марвел " не се появиха в страната, а по-рано през годината отвод получи и " Черната пантера: Уаканда вечно ".

Засиленият надзор върху холивудските продукции е на фона на увеличението на китайските кино студия, правещи свои лични версии на високооктановите блокбастъри, с които са известни американските студия.

Китайските шлагери, измежду които франчайзът " Войната на вълците " и миналогодишният " Битката при езерото Чандзин ", пожънал огромен триумф, се оказаха известни измежду родната аудитория, която желае да вижда на огромния екран повече истории, отдадени на Китай.

Въпреки това, откогато продажбите на билети за кино в Китай надминаха тези в Съединени американски щати за първи път през 2020 година, китайският кино пазар беше обиден от строгите ограничавания поради КОВИД-19. Кината в цялата страна постоянно са приканвани да преустановят работа или да понижат броя на феновете. На фона на увеличаващите се случаи хората в доста градове в Китай се въздържат от ходенето на кино.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР