Дългоочакваният старт на новото високотехнологично студио на bTV ще е

...
Дългоочакваният старт на новото високотехнологично студио на bTV ще е
Коментари Харесай

Дългоочакваният старт на новото високотехнологично студио на bTV ще е на 1 юни

Дългоочакваният старт на новото високотехнологично студио на bTV ще е на 1-ви юни.

От началото на идващия месец в него ще бъдат представяни новините по по-динамичен и интерактивен метод, оповестиха от малкия екран.

Студиото е с реформаторски дизайн и включва едни от най-модерните технологии в сферата. Новият 360-градусов сет ще бъде внедрен на 19-я рожден ден на bTV в началото във всички излъчвания вести, спорт, прогноза за времето и предаването „ Тази заран “. От новото студио ще се излъчва и финалът по bTV Action на УЕФА Шампионска лига, с историческия конфликт между  Ливърпул и Тотнъм.

„ Новините и настоящите излъчвания на bTV са гръбнакът на нашата стратегия и съм благополучен, че на рождения ден на малкия екран даваме старт на иновация в дизайна и архитектурата, която е неповторима за Централна и Източна Европа. Правим това в интерес на милионите ни фенове, които са избрали bTV като своя първокачествен източник на информация. Новото ни студио е и най-мащабният софтуерен план, внедрен в bTV от самия старт на малкия екран. Изключително горди сме, че скоро нашите фенове ще могат да наблюдават новинарското и настоящо наличие, на което се доверяват най-вече, по още по-лесен и понятен метод, на всички платформи “, разяснява Флориан Скала, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group.

Новото студио е основано от една от най-титулуваните компании за дизайн и архитектура в света - Veech x Veech, оповестяват от малкия екран. Създателите ѝ имат богато портфолио от планове като съществени студийни комплекси за телевизионно лъчение и продукционни пространства, студиа за медийно наличие с добавена действителност, многофункционални нюзруми и други Сред проектите им са Al Jazeera Shard Tower Newsroom в Лондон; студийните комплекси на Al Jazeera Network и AJA Newsroom в Катар; медийният и информационен център на ORF – Austrian Broadcast Corporation и други

„ За нас новото студио е мястото, където се срещат публицистиката, новите технологии и актуалният дизайн. През последните пет години в редакцията тече развой на интеграция сред всички излъчвания и платформи. Това е и основата, на която са подчинени образът и функционалностите на новото студио ",  разяснява Венелин Петков, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV Media Group. 

Сетът на студиото включва 11 видеостени с разнообразни размери, 7 от които са с 4K резолюция, а една от тях е тъч скрийн. Технологията за добавена действителност, която bTV вече внедри в студиото си. Четири камери с неповторимите за България 4K датчици и кран ще бъдат част от нововъведенията. Студиото ще работи и с енергийно дейно LED осветяване от последно потомство, което изисква по-малко електричество и климатизация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР