Хънтър Байдън: Правните проблеми на сина на президента на САЩ

...
Дългогодишно разследване на сина на президента на САЩ Джо Байдън,
Коментари Харесай

Дългогодишно разследване на сина на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, може да се насочи към съдебен процес.< /p>

Петгодишното разследване изглеждаше близо до своя край миналия месец, като г-н Байдън, 53, се съгласи да разреши данъчни престъпления и престъпления, свързани с употребата на оръжие, и да избегне затвора.

Но оттогава делото претърпя няколко драматични обрати.

Споразумението за признаване на вината на г-н Байдън се разплита в съда, и оттогава федералните прокурори твърдят, че вече не е обвързващо.

Човекът, който наблюдаваше разследването, Дейвид Вайс, сега беше издигнат до специален адвокат, като му даде по-големи правомощия на прокурора.

Адвокатът, ръководещ делото на г-н Байдън, оттегли представителството си поради опасения, че той може да бъде призован да свидетелства срещу клиента си през следващите месеци.

И през цялото време републиканците в Конгреса продължиха със собствените си разследвания на чуждестранните бизнес сделки на г-н Байдън.

Борбите и скандалите около споразумението за признаване на Хънтър Байдън Хънтър Байдън се сринаха. Какво се случва сега? Защо републиканците искат импийчмънт на Джо Байдън сега?

Ето ръководство за правните проблеми на първия син.

Сделката за признаване на вина

През юни прокурорите от Министерството на правосъдието на САЩ сключи двустранно споразумение за признаване на вината с правния екип на г-н Байдън.

Съгласно сделката той трябваше да бъде обвинен в две престъпления за неплащане на данъците си на време през 2017 г. и 2018 г.

Той също трябваше да признае, че е притежавал незаконно оръжие, докато е бил употребяващ наркотици, и да се съгласи на лечение и наблюдение на наркотици вместо това за по-сериозно обвинение в престъпление и евентуален затвор.

Хънтър Байдън: Кои са данъчните лица, подаващи сигнали от IRS?

Републиканците твърдяха, че синът на президента получава „мила сделка“ .

Това твърдение беше подкрепено от двама данъчни следователи, които свидетелстваха пред Конгреса, че смятат, че политически съображения са попречили на разследването и са облагодетелствали г-н Байдън.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">По време на изслушване в Делауеър миналия месец сделката, изготвена в продължение на няколко месеца, се разтрогна под контрола на федералния съдия, който наблюдава делото.

Двете страни преговаряха неуспешно пред очите на репортерите, преди окръжният съдия Мериелън Норейка да откаже да „подпечата" това, което тя нарече „нетипично“ споразумение.

Специалният прокурор

Дейвид Вайс, американският прокурор в Делауеър, започна да разследва обвиненията на г-н Престъпното поведение на Байдън през 2019 г.

На 11 август главният прокурор Мерик Гарланд назначи г-н Вайс за специален съветник, като му предостави допълнителни ресурси и правомощия да повдига обвинения други юрисдикции.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР