Дългогодишният приятел на президента, Евгений Пригожин, знае по-добре от всеки

...
Дългогодишният приятел на президента, Евгений Пригожин, знае по-добре от всеки
Коментари Харесай

”Готвача на Путин” продава сладкиши с водка с лика на президента и финансира войната в Украйна

Дългогодишният другар на президента, Евгений Пригожин, знае по-добре от всеки различен какво е належащо, с цел да се хареса на Путин. Той е родолюбец и човек за образец, а не като акулите в съветския бизнес, изключително тези, които се опълчиха на войната и напуснаха страната.

Пригожин има голям и хетерогенен бизнес. Но неотдавна медии популяризират новия му първокласен магазин в Санкт Петербург. Той се намира в постройка на над 120 години, която предприемачът купил преди година и реставрирал. Всъщност собствеността се води на брачната половинка му – Любов Пригожина.

Какво се продава и на какви цени – това към този момент е доста забавно. Обикновена съветска водка " Руска ескадрила " (м чест на военната операция…) (0,7 литра) - 4200 рубли (83 долара). Сирене " Jura Montagne " - 100 g - 680 рубли ($15), сирене " Raclette Mazo " - 100 g за 750 рубли. Руски сладки " Матрьошка " - 230 година за 1200 рубли ($24). И тук идва черешката на тортата: бонбони с водка " Президент " с лика на Путин на опаковката - 165 година за 1200 рубли ($24).

Бонбони " Илич " - 110 година за 1000 рубли. Бисквити от пясъчно тесто - 150 гр. за 6500 r. ($130). Топло пушена есетра - 100 г за $20!

Черен хайвер от есетра - 57 г за 154 $. 113 г от същия хайвер към този момент е с отстъпка и коства само… 284 долара…

В магазина можете да станете горделив притежател и на захарни бюстове на Ленин и Сталин – много идейно, нали? Хапвате ухото на Джугашвили или гениалния нос на Владимир Улянов и се потапяте в комунистически раскош…

Част от магазина е завършена като сувенирен ъгъл на лондонското летище Хийтроу. Вместо британски чай и бисквити обаче се продават съветски произведения в тенекиени кутии, изобразяващи именитите британски телефонни и пощенски кутии. На кутиите написа " създадено в Обединеното кралство ", само че на капака въпреки всичко има картичка, която прецизира, че производител е компанията на Евгений Пригожин… Картичката е с радостна панделка, евентуално с цел да не припаднат някои от купувачите, виждайки цените. Все отново 125 грама съветски бисквити за 84 $ не се срещат всеки ден…

Кой е Евгений Викторович? Той стартира бизнеса си с продажба на хот-дог и палачинки. Вече продава топло пушена есетра, стриди и сладкиши с водка President. Наричат го „ Готвачът на Путин “ (въпреки че какво е обидното в това за подобен родолюбец като Евгений Викторович?). Именно той е основателят на добилата международна популярност фабрика за тролове в Санкт Петербург, откъдето се ръководят и финансират тролските подразделения в доста страни, включително и в България. Собственик е и на десетки медии, някои посредством медиатори. Директор на медийната му компания е считаната за държанка на Путин, някогашната гимнастичка Алина Кабаева.

Пригожин има и голяма строителна компания, която непрекъснато печели публични поръчки за стотици милиони долари. Именно „ Готвачът на Путин “ финансира частната войска „ Вагнер “, която сега води война в Украйна дружно с постоянната съветска войска.

Както се споделя: война, война, само че бизнесът би трябвало да печели. Путин и Пригожин знаят по какъв начин.

Сладкиши с водка и лика на Владимир Владимирович… Скъпо, само че евентуално вкусно.

По материали от „ Новая газета. Европа “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР