Дългогодишният председател на Федерацията на потребителите в България (ФПБ) е

...
Дългогодишният председател на Федерацията на потребителите в България (ФПБ) е
Коментари Харесай

Федерацията на потребителите: Димитър Маргаритов е уволнен без основания

Дългогодишният ръководител на Федерацията на потребителите в България (ФПБ) е освободен от поста зам.-министър на стопанската система безпричинно, се споделя в остра декларация на Федерацията, подписна от ръководителя ѝ Емил Георгиев, написа Епицентър.

ФПБ възразявя против неоснователните уволнения, стартирани от служебния кабинет.

" Г-н Маргаритов бе индивидът, който през последните месеци взе участие интензивно в екипа по писането на закона за колекторските компании, решаването на проблемите с мобилните оператори, цените на горивата и хляба, възбраната на райския газ.
Подчертаваме, че отговорността пред българските жители задължава президента Румен Радев да не се занимава с почистване на сметки и политически реваншизъм и то за сметка на потребителите и техните ползи ", се споделя в декларацията на ФПБ.

Ето и цялостния текст на документа:

Федерациятя на потребителите в България остро възразявя против неоснователните уволнения стартирани от служебния кабинет.
С паника научихме, че дългогодишният ръководител на КЗП и доскорошен заместник-министър на стопанската система и промишлеността с сектор потребителска отбрана господин Димитър Маргаритов е бил отхвърлен от поста си без каквато и да е основателна причина.
Ние сме най-голямата неправителствена потребителска организация с над 30 годишна история и с голям брой структури в цялата страна. Изразяваме безапелационното си отчаяние от това решение на преди малко встъпилото служебно държавно управление. За страдание упованията ни, че то ще заложи на потвърдени експерти за решение на сложните задания, свързани със отбраната на българските консуматори в изискванията на финансова рецесия и недобри вероятности за развиване през идващите месеци, няма да се оправдаят.
Г-н Маргаритов бе индивидът, който през последните месеци взе участие интензивно в екипа по писането на закона за колекторските компании, решаването на проблемите с мобилните оператори, цените на горивата и хляба, възбраната на райския газ.
Подчертаваме, че отговорността пред българските жители задължава президента Румен Радев да не се занимава с почистване на сметки и политически реваншизъм и то за сметка на потребителите и техните ползи.
ФПБ ще следи всекидневно положението на пазара, както и използването на признатите при започване на месец юли ограничения за справяне с инфлацията и повишаването на горивата и ще сигнализира българското общество за всеки евентуален пробив в отбраната на потребителските права на жителите.

Емил Георгиев,
председател
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР