Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски направи днес

...
Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски направи днес
Коментари Харесай

Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски направи поредно дарение на регионалната библиотека

Дългогодишният сътрудник на Българска телеграфна агенция в Плевен Малин Решовски направи през днешния ден следващо подаяние от книги и музикални дискове на Регионална библиотека (РБ) „ Христо Смирненски “.

Малин Решовски се утвърди като наш обичаен донор, само че това което го отличава от другите ни донори е, че той особено си купува книги, с цел да ги даде по-късно на библиотеката. Това сподели при приемане на дарението Аня Михова, шеф на Република България „ Христо Смирненски “.

„ Малин съчетава удоволствието от това да си купиш книга, да я прочетеш, а по-късно да я дариш, тъй като не желае тези книги да останат непрочетени в персоналната му библиотека “, добави Михова. Тя напомни, че даже някои от дарените от Решовски книги са закупени като той е помолил и за подпис от създателите им особено за библиотеката.

Смятам, че книгата би трябвало да отиде при хората, в това число и моите две с журналистически материали, би трябвало да се подаряват на публични библиотеки, с цел да доближат до повече читатели, акцентира Малин Решовски.

Поредното му подаяние включва специфичното издание на Българска телеграфна агенция във връзка 125-та годишнина на организацията „ Лични свидетелства “, „ Школата Българска телеграфна агенция - сборник на Националната информационна организация (1898 - 1998) “, първа част, документалния алманах „ Държавна сигурност и лагерът „ Белене “ (1944 - 1991) “, „ Мерилин Монро – поверително и персонално “ от Мишел Моран, „ Лили Иванова – моят персонален дневник “ от Валерия Велева, книги от плевенски създатели като Лалка Павлова, Свилен Димитров, Маргарита Господинова – Дешкова, Илко Иларионов и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР