Дълго отлаганата и силно противоречива сделка за довеждане на Truth

...
Дълго отлаганата и силно противоречива сделка за довеждане на Truth
Коментари Харесай

Нов обрат в сливането на Trump Truth Social

Дълго отлаганата и мощно спорна договорка за довеждане на Truth Social и медийната империя Тръмп на Уолстрийт има нов поврат – сливането може да бъде прекъснато от всяка страна.

Съгласно обновено съглашение за обединение и двете страни в договорката ще имат опция да прекратят сливането сред 31 октомври и 21 ноември, съгласно регулаторна документи в понеделник.

Digital World Acquisition Company, компанията, която от две години се пробва да купи Trump Media & Technology Group, може да приключи договорката, в случай че след „ обновена надлежна инспекция нейният ръб на шефовете към този момент не има вяра, че е в най-хубавия интерес на компанията или нейните акционери “, се споделя в документите.

По същия метод Trump Media може да приключи договорката по същите аргументи за същия интервал от време.

Страните не обясниха за какво новият текст за преустановяване е прибавен към контракта за обединение. Акциите на Digital World паднаха с 4% в понеделник.

Digital World е корпорация за придобиване със специфична цел или SPAC, която съществува само, с цел да направи частна компания обществена. Така наречената компания за празни чекове се насочи към Trump Media през есента на 2021 година

Но препоръчаният корпоративен брак е засенчен от юридически надзор и несъгласия. През юни федералните прокурори повдигнаха обвинявания за търговия с вътрешна информация против трима вложители, потвърждавайки, че са създали повече от 22 милиона $ посредством противозаконна търговия с непублично познание за тайния проект за обединение.

През юли Digital World уреди обвиняванията от Комисията за скъпи бумаги и тържища, която твърди, че компанията е нарушила законите за битка с измамите, като не е разкрила, че интензивно преследва договорка с Trump Media, преди тази вест да стане обществена.

Самият Доналд Тръмп се сблъска със съществени правни проблеми, откогато договорката SPAC беше оповестена за първи път, в това число голям брой обвинявания. Ревизираното съглашение за обединение беше оповестено в понеделник, до момента в който Тръмп беше в съда за първия ден от процеса за гражданска машинация против някогашния президент, неговите най-големи синове, техните компании и ръководители на организацията Тръмп.

Матю Тътъл, основен изпълнителен шеф на Tuttle Capital Management, сподели, че не счита, че новото съглашение за преустановяване ще се окаже доста значимо.

„ Но тази договорка беше такава неразбория, че не можете да изключите нито една страна да се възползва от това “, сподели Тътъл, чиято компания издава борсово търгувани фондове (ETF), в това число някои, които се концентрират върху SPAC пазара. „ Не мисля, че актуалните правни проблеми на Тръмп, които засягат компанията му, са от голяма важност. “

Тътъл означи, че вложителите „ залагат, че договорката ще се реализира “ въз основа на това къде се търгуват акциите на Digital World.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР