Дълго мълчах, слушах много. Водих се от разума и единственото

...
Дълго мълчах, слушах много. Водих се от разума и единственото
Коментари Харесай

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с „Продължаваме промяната“, уведомих Денков

„ Дълго мълчах, слушах доста. Водих се от разсъдъка и единственото на страната. Уведомих Николай Денков. Замразяваме договарянията с „ Продължаваме промяната “, всичко си има граница. Демокрация не може да се гради върху неистина “. Това съобщи Мария Габриел от ГЕРБ-СДС.

Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дава брифинг, откакто народния представител Радостин Василев популяризира запис от съвещание на „ Продължаваме промяната “.

В записа се разискват разновидностите пред Политическа партия за втория мандат – дали да влязат в коалиция с ГЕРБ, като премиерският пост бъде ротационен сред Николай Денков и Мария Габриел, дали да се внесе независим кабинет на малцинството, или да не се сформира кабинет с втория мандат.

„ Става въпрос за визия, за ръководство на страната. За метод, по който се съблюдават правилата на Републиката. Без ясни гаранции не бих могла да се наемам “, сподели още тя.

„ Виждам, че на този стадий експертно държавно управление продължава да има поддръжка, само че на мен ми е нужна още изясненост. Докато няма отговори и гаранции за съблюдаване на тези правила, замразяваме договарянията. Чакам отговори преди да стигнем до гаранциите “, акцентира Мария Габриел.

Преговорите могат да бъдат размразени . Извинението не е опрощение към мен, а към българските жители, администрация, учители и офицери. Уважението е към нашите сътрудници и жители. Това ще предопредели дали ще има топене “, посочи претендентът за министър председател.

„ Срещат ме хора и ме питат за какво унизявам партията. Аз изяснявам, че това е добре за страната, да приемем бюджет. Заговорихме за конституционно болшинство. Въпросът не е за опрощение или какво си приказват там. Въпросът е в метода, по който мислят, че се ръководи страната. Ние за две години нямаме хора в службите. Не се натискаме да ставаме министри. Затова приказваме за експертно държавно управление. Чухте какво приказват за локалните избори – с техен вътрешен министър да се проведат “, уточни ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Снимка: bTV

„ Да, всяка партия може да има упоритости, само че ние на срещите за такива неща не сме говорили. Говорили сме за пет целта, които изпълняваме. Да, аз предложих Асен Василев, тъй като в случай че не беше той, след това щеше да споделя – „ Аз щях да предложа 3% недостиг “. Аз имам тежък проблем с моите сътрудници, които не са били на договарянията. Това ни пристигна като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали . Това едва ли е краят. Тук не става въпрос да се извинят на Мария, нито за мъжа ѝ. С бащата на Кирил Петков съм се срещал преди 30 години. Може да си спомняме младежките години. Партията сега бушува – отиваме почтено и с цели “, сподели още ръководителят на ГЕРБ.

„ Разговорите ще бъдат размразени, в случай че забележим предпочитание, каквото и „ Да, България “ съобщи – за експертно държавно управление “, акцентира Бойко Борисов.

Все едно Меси да победи и даде купата на Франция. Феновете ще полудеят какво прави . Ние бяхме в същата обстановка. Голямата част от хората го схванаха, че това е положително за страната. Записите изтекоха, когато тръгнахме да вършим държавно управление. Нерегламентирани записи. Нямаше да обърна внимание, в случай че в тях не прозираше методът, по който желаят да ръководят страната . В диалозите бяха напълно положителни хора. Никога не съм си мислел, че това таят зад тила ни “, коментира той.

„ Трети мандат не виждам по какъв начин ще стане и тогава изборите са доста по почтен вид към хората “, уверен е ръководителят на ГЕРБ.

„ В дългата нощ, в която Политическа партия трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше доста страсти, отзиви, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за госпожа Мария Габриел , по тази причина бих желал да кажа ясно персоналното си мнение за нея “, написа Кирил Петков във Facebook.

С мен се свързаха от ДАНС поради опасност и от през вчерашния ден имам защита, изясни той

„ Считам, че Мария Габриел е образец за смелостта и качествата на дамите в политиката. Дълбоки почетения към нея и към всяка дама, взела решение да трансформира политиката в предопределение. Знам какъв брой е мъчно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкоз добре знам какъв брой е належащо и скъпо. С такива образци имам вяра, че изпращаме мощно обръщение и мотивация повече дами да схванат, че мястото на всяка от вас е тъкмо там, където си изберете “, декларира още съпредседателят на Политическа партия.

Той разгласи, че изпитва надълбоко почитание към нея

„ Не съм разговарял с Мария (номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел), само че си мисля, че нейната позиция сега ще бъде като на човек, на който са счупили доверието. И това може да бъде възобновено – приказвам от свое име, в случай че от „ Продължаваме промяната “ ясно и изрично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата ".

Председателят на Народното събрание посочи, че приказва от свое име

Това сподели в изявление за предаването " Тази събота " на bTV ръководителят на Народното събрание Росен Желязков във връзка със записа от Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР