Дълггодишният летателен инструктор и изкусен майстор на акробатичните самолети Георги

...
Дълггодишният летателен инструктор и изкусен майстор на акробатичните самолети Георги
Коментари Харесай

Две сирачета оставя загиналият пилот на Лесново – СНИМКИ

Дълггодишният летателен инструктор и умел занаятчия на акробатичните самолети Георги Влайков е починалият през днешния ден в ранните следобедни часове на летище „ Лесново “. Малко след излитането си в 13,30 часа водачът на машината с немска регистрация „ Extra 200 “, с която той от години провежда подаръчни полети, се разрушава. 35-годишният Влайков умира на място. Още през 2019 година той е имал над 1500 летателни часа, а до съдбовния ден – евентуално над 3000. 

Влайков е изгубил живота си в местността Побит камък, като по първична информация до съдбовния случай се е стигнало таман поради осъществяването на комплицирана акробатична фигура – сфера, в която мъжът е бил занаятчия.


Мястото на рухването

Мъжът оставя 2 деца сирачета, а гилдията на парапланеристи, летци на дребни самолети и цялата гилдия с регистрации на летище „ Лесново “ са в печал поради случилото се.

Справка на Lupa.bg разкрива, че Влайков е придобил летателния уред преди няколко години и от този момент го отдава за летателни прекарвания, само че от време на време и той самичък е предприемал въздушни демонстрации.

Виражите, пикирането и „ кобрата “, въпреки и не с мощта на изтребител от Военновъздушни сили, са били измежду основните му фигури и осъществявания на машината.

Машината е, предала Влайков, е Extra EX-200 със сериен номер 023 и регистрация от 2000 година от немската компания  EXTRA Flugzeugproduktions.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР