Дългът на Щатите нараства непрестанно през последната година, като през

...
Дългът на Щатите нараства непрестанно през последната година, като през
Коментари Харесай

Дълговият балон на американските домакинства: С колко нарасна той от 2003-а насам

Дългът на Щатите нараства непрекъснато през последната година, като през 2018 година той доближи 22 трилиона $. Представено по различен метод това е 137% от целия БВП (БВП) на Съединени американски щати или едно от най-високите равнища на задлъжнялост в световен мащаб.

Ако обаче държавното управление в Съединени американски щати натрупва непрекъснато нови задължения, същото важи и за семействата в страната. Това демонстрират данни на Центъра за макроикономически данни към Федералния запас, съгласно които отговорностите на семействата са нарастнали 16 следващи тримесечия.

В това число влизат разнообразни отговорности, като такива по студентски заеми жилищни заеми и така нататък Някои от тях не са нарастнали до рискови за стопанската система размери, само че при други рискът се усилва през последните години.

В своя обява от платформата How Much преглеждат по какъв начин са се нараснали отговорностите на американските фамилии от 2003 година насам. Те се базират на изчисленията на Центъра за макроикономически данни, съгласно които към средата на тази година дългът на семействата в Съединени американски щати възлиза на 13,29 трилиона $.

Това е най-високото му равнище от предходния пик до 12,68 трилиона $ през 2008 година. Като дял преди всичко са ипотечните заеми с общ размер от 9 трилиона $. Студентските задължения доближават 1,41 трилиона $, а заемите за закупуване на коли - 1,24 трилиона $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР