Дълга опашка се изви пред една от лабораториите за PCR

...
Дълга опашка се изви пред една от лабораториите за PCR
Коментари Харесай

Гражданите се редят на дълги опашки пред лабораториите в София за PCR тестове

Дълга опашка се изви пред една от лабораториите за PCR проби у нас. Обикновено обектите отварят в 07.00 ч., само че пациенти се редят още преди този момент.

„ Намаляват хората, които желаят да се тестват поради пътешестване в чужбина. Увеличават се контактните лица и тези с недоволства. Доста постоянно имаме всеобщи проучвания на компании поради болен от персонала”, съобщи Недялко Калъчев, шеф на частна лаборатория.

По думите му дневно се изследват към 300 души. „ По образеца на сътрудници от Западна Европа взехме решение да изнесем работно място единствено за взимане на проби за ковид. Предстои да го оборудваме и да стартира работа”, сподели още Калъчев.

Той разяснява по какъв начин и по кое време ще бъдат издавани посоки за PCR проби. „ Все още няма контракт сред Лекарския съюз и касата. Говори се, че вместо да се вършат PCR проби, ще се вършат проби за антитела. Положителният подобен тест не се нуждае от препотвърждаване. Проблем има с негативните проби. Когато имаме пациент, който е при започване на болестта, е допустимо бързият тест да не улови коронавируса”, разясни Калъчев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР