Далеч преди старта на предизборната кампания, тонът между партиите рязко

...
Далеч преди старта на предизборната кампания, тонът между партиите рязко
Коментари Харесай

Далеч преди старта на предизборната кампания, тонът между партиите рязко се изостри

Далеч преди старта на предизборната акция, тонът сред партиите внезапно се изостри. В коридорите на Народното събрание, депутатите размениха реплики за конституционната процедура, а по-късно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови краткотрайни комисии.

" Има Конституция, която би трябвало да се съблюдава. Мераклии за министър председатели постоянно ще се намерят. Президентът е виновен човек и на него може да се разчита да не влезем колизия ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изникна и втори проблем с Конституцията: става известно, че след избора на ново Народно заседание, за малко, може да се окажем с 480 депутати или депутати с двойни заплати, в случай че са определени за повторно, тъй като остарелият парламент продължава да работи до клетвата на новия.

ПП-ДБ предлага основаването на краткотрайна комисия за пътната карта на " Турски поток ”

" Според мен не е редно да се вземат двойни заплати. Аз, в случай че взема двойна заплата, ще се откажа от нея ”, съобщи националният представител Настимир Ананиев.

На този въпрос от ГЕРБ дадоха отговор с обвиняване към ПП-ДБ.

" Мислех, че ще ме питате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи и няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство. Правят се назначения в митниците, и то във водещи митници ", съобщи Бойко Борисов.

На среща ПП-ДБ повдигнаха тематиката за " Балкански поток " и изгубената пътна карта. Обявиха, че ще предложат краткотрайна комисия по тематиката.

" Тя беше част от договарянията, само че те отхвърлиха да я включат в дневния ред на Народно събрание. Днес, когато ние нямаме ангажимент, с цел да имаме болшинство, може умерено да я извадим пред обществото. Защо България обезпечи пускане на войната в Украйна? Защо България даде на Русия тази опция? Защо бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба? ”, попита Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

" Жалки брътвежи на едни безсилни хора! Лъжа е - изрично, че тематиката " Балкански поток ” е участвала в договарянията сред нас. Тя безусловно беше сложена в последния ден, когато стана ясно, че всичко, обвързвано с договарянията, се проваля. Тогава те насочиха нещо като опасност, обвързвана със основаване на анкетна комисия. От наша страна беше доста ясно декларирано, че ние терзания към оня миг и към днешна дата нямаме ”, изясни Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

От партията обявиха още, че на собствен ред ще предложат комсиия, която да проверява изказванията на журналиста Христо Грозев за корупция при износа на оръжия по време на ръководството на кабинета " Петков ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР