Далеч отидохме за тази рецепта, но си струваше - опитайте

...
Далеч отидохме за тази рецепта, но си струваше - опитайте
Коментари Харесай

Традиционна пача по Добруджански

Далеч отидохме за тази рецепта, само че си струваше - пробвайте уханна и сгряваща душата Традиционна пача по Добруджански

Необходими Продукти

● свинска глава - 1/2 бр. с кожата
● свински крайници - 2 бр.
● свински уши - 2 бр.
● чесън - 1 глава
● сол - на усет
● оцет - на усет
● черен пипер - 1 щ. ( пожелание)

Начин на подготвяне

Добре изчистените и измити субпродукти (свинска глава, свински уши и свински крака) се поставят в огромна тенджера, заливат с подсолена студена вода и се сваряват. Варенето продължава до момента в който месото стартира единствено да се отделя от костите.

Месото се изважда в обособена тава. Отделя се и се почиства от костите и се нарязва на дребни части.

Бульонът се прецежда и се оставя на студено да се желира леко, при което на повърхността му като бял пласт се отделя мазнината. С помощта на решетъчна лъжица мазнината се обира и се маха.

След което бульонът се затопля леко още веднъж, с цел да се втечни. Посолява се на усет, в случай че не е задоволително солен.

Прибавя се и счуканият с малко сол и разводнен с 5-6 с.л. оцет чесън. Бульонът би трябвало да е леко кисел, тъй че може да се постави и още оцет. По предпочитание може да се постави и щипка черен пипер.

В дълбоки чинии или купички се поставя по шепа от нарязаните субпродукти и се заливат с подправения бульон. Оставят се на студено до желирането на пачата.

При поднасянето пачата може да се обърне в друга паница и да се декорира с кисели краставички и сварени моркови. Или в течния бульон да се сложат киселите краставички, морковите, карфиол - става изключително красива!

Ние обаче я обичаме в естествен тип, по този начин както са я хапвали нашите баби и дядовци.

Да ви е вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР