Дълбоко съм благодарен за съболезнованията на депутатите, които толкова трогателно

...
Дълбоко съм благодарен за съболезнованията на депутатите, които толкова трогателно
Коментари Харесай

Чарлз III с първа реч пред британските депутати

" Дълбоко съм признателен за съболезнованията на депутатите, които толкоз прочувствено обгръщат това, което кралицата значеше за всички нас “. Това съобщи крал Чарлз III по време на първото си посещаване в английския парламент след гибелта на майка му. Той бе придружаван от брачната половинка си Камила.

Говорейки пред депутатите, кралят се базира на „ Хенри VIII “ на Шекспир, където Елизабет I е разказана като „ модел за всички живи принцове “ .
 
 Чарлз и Камила Българска телеграфна агенция
Чарлз акцентира, че не може да не усеща тежестта на историята, която го заобикаля в Уестминстърския замък и му припомня за жизненоважните парламентарни обичаи, на които депутатите са се посветили. „ Парламентът е живият и дишащ инструмент на нашата народна власт “, акцентира негово величество.

" Спомените от моята скъпа починала майка са на всички места - от фонтана на Сребърния празник в двора на Новия замък до слънчевия часовник в двора на Стария замък, отбелязващ нейния златен празник ", показа кралят.

Речта на Чарлз III завърши с осъществяване на новия химн на Обединеното кралство.
 Чарлз и Камила Българска телеграфна агенция
От Уестминстър Чарлз и Камила се насочиха към Единбург, където кралят ще поведе траурната върволица зад ковчега на кралицата от двореца Холирудхаус до катедралата Сейнт Джайлс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР