Далаверите на бащата на Кирил Петков – бившият векереец Петко

...
Далаверите на бащата на Кирил Петков – бившият векереец Петко
Коментари Харесай

БОМБА! Бащата на Киро заплашва роднини и забърка България в църковен скандал

Далаверите на бащата на Кирил Петков – някогашният векереец Петко Петков, се разрастват. Той към този момент е на път да забърка България и в църковен скандал.

След като незаконно се снабдява с половината от наследствената къща на първия си братовчед отец Георги Ганчев и го сплашва посредством различен техен родственик да не се появява там, духовното лице е сезирало наново прокуратурата за похищението върху светата обител, осветена като такава на 1 май 2022 година Това сочат документите, с които ПИК разполага.

В жалбата си до прокуратурата отец Георги в детайли споделя за серия от неистини и напън, с които Петко Петков се е сдобил с половината от наследствената му къща в с. Соколово, Ловешко. Той я купува от сестрата на отеца – Марияна Кирилова Благоева, дни преди синът му Просто Киро и държавното управление му да положат клетва в Народното събрание на 15 декември 2021 година Сделката става на 9 декември 2021 година

Въпреки предшестващите диалози сред отец Георги и сестра му Марияна, че тя е подготвена да му продаде своя дял от къщата на цена, отговаряща на данъчната оценка, съгласно контракта, подписан с нея, Петко Петков съумява да преметне и страната.

Според данъчната оценка нейният дял коства 2462,70 лева, Според контракта за продажбата Марияна Благоева го е продала за 500 лева, с което фамилията на Кирил Петков внесло по-малки налози в страната.

При това, както е записано в контракта за покупко продажбата, „ продавачът“ продава цялото си завещание, което двамата с брат й получават от майка си. Няколко адвокати изрично обявиха, че за пръв път в живота си виждат контракт за продажба на „цялото наследство“. Още повече, че майката е продала земеделските си земи приживе, както сочи и удостоверението от Агенцията по вписванията за интервала 01.01.2019 година – 07.04.2022 r.

Неизвестно за какво и Петков, и Марияна Благоева афишират в контракта по договорката, че майка й е гражданин на град София. Документите, които отец Георги е приложил към жалбата си в прокуратурата, сочат, че тя в никакъв случай не е живяла в София, а е гражданин само и единствено на град Ловеч и село Соколово.

Отец Георги осведоми прокуратурата, че на 8 март 2022 година е получил известие в месинджър от племенницата на Петко Петков – Стефани Емилова, което гласи: „ Вуйчо Петко сподели да ти предам да не вървиш от другата седмица на Соколово. Тъй като е оповестил в Агенцията за бежанци, че ще приема до 6-7 фамилии. Сега отива да ги прибират от Киев“.

Той обаче недоумява по какъв начин е допустимо в остаряла селска къща с три стаи и една баня и тоалетна да се поберат 6-7 фамилии. Всъщност въпросните украински бежанци по този начин и не се появяват на тази територия. Но отец Георги осведоми прокуратурата, че в същия чат му е било намекнато, че следва търг за наследството му. И напомня, че е бил заплашван с физическа кавга от самия Петко Петков. И твърди, че тези неблагополучия му се случват, тъй като разкрива действителните обстоятелства от биографиите нa Kupил Петков и татко му Петко Петков.

Отец Георги добавя жалбата си с обяснението, че от февруари 2022 година парцелът е разгласен за Света Обител-Манастир на Българска Старокатолическа Църква в Агенция по вероизповеданията. И осветлен като подобен на 1 май 2022 година, а за настойник е оповестена Света Стойна Преподобна.

Отец Георги сезира прокуратурата, че с този акт се нарушава Закона за вероизповеданията, защото са накърнени правата на Българската старокатолическа черква.

И декларира, че в случай че не срещнат заслужено отношение от страна на правораздавателните органи по този проблем, ще разгласят, че Българска старокатолическа черква е „в гонение“ в България и ще осведомят за това Светия трон, Световния съвет на Църквите, Константинополския патриарх и всички ордени, с чието самопризнание се употребяват.

От жалбата излиза наяве и какви са длъжностите на отец Георги и чия поддръжка има. Тя е подписана от „Свещеник Георги Ганчев, основен викарий на Българска СтаpokaTOЛИЧecka Църква, Посланик в България на: Sovereign Royal Templar Order La Pieta Del Pellicano Malta, The Knights Templars Of Albion. C благословията на главата на Българска Старокатолическа Църква, Архиепископ на Сердика Монсеньор Светослав Василев“.







Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР