Дълъг е ползотворен път. За три години влязохме в проблемите

...
Дълъг е ползотворен път. За три години влязохме в проблемите
Коментари Харесай

Стенли: Клубовете се страхуват, разбирам ги

" Дълъг е потребен път. За три години влязохме в проблемите в българския футбол. Намираме се преди Конгрес, където клубовете би трябвало да покажат какво тъкмо желаят – нещо друго или да си не престават нещата, както е било до момента. Наградихме в екипа – методисти, треньори. Няма по какъв начин да избягаме от проблемите за треньорството, инфраструктурата ", показа Стилиян Петров, който е съществена част от екипа на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов.

„ Говорим с всички, които желаят да беседват с нас. Има някои, който не желаят да приказват с нас. Но на 99% сме се видели с всички. Ще ни поддържат тези, които са харесали какво предлагаме и това, което представляваме тримата. Търсим утвърждение в това, че се опитваме да създадем нещо за българския футбол. И това, което даваме като мандатност след нас – индивидът след нас ще стартира да надгражда, а не да запълва дупки “, добави той.

„ Не упреквам клубовете – несъмнено, че има боязън. Знаем, че клубовете имат проблеми. Не се работи тези проблеми да се отстранят по верния метод. Клубовете не би трябвало да излизат и да споделят кого поддържат. Разбира се, че няма да излязат огромните тимове, лицензирането е скоро, това ги тормози, несъмнено. Разговарял съм и с Михаил Касабов, и с Георги Иванов – Гонзо, и с Георги Захариев, и с Манол Иванов, и с Георги Градев, не го укривам “, сподели още пред Спортал рекордьорът по мачове за България.

„ Човек от нашия екип, който е в Изпълкома – Петър Величков, няма да бъде позволен на Конгрес. Защо? И ние не знаем. Те си работят по техни Устави, по техен метод на мислене. Спират един човек, не му дават пропуща. Казано му е, че не може да участва. Вижте, възрастта няма значение. Има хора, които имат знанията и имат потенциала да работят. Важно е да избереш верните хора да вървят в вярната тенденция. За Изпълкома говорихме с доста хора и трябваше да изберем тези, които се вписват в това, което желаеме да създадем. На нас ни трябват мощни експерти. Ние не сме съвършени, знаем своите благоприятни условия “, продължи Стан.

„ Вече работим с методисти, които построяват методиката за работа в клубовете с младите, работата в школите. Имаме подписан прелиминарен контракт. Доста клубове в България употребяват треньори без лиценз, това е срещу разпоредбите. Това не би трябвало да се случва. Изискванията към треньорската школа ще бъдат повишени – професионалният футбол и националният тим са лицето. Трябва да вкараме категоризацията. Няма „ разкъсан “ треньор в треньорската школа. Има проблем и със статуса на треньорите – някъде работят с един треньор от 10 до 18 години. Бях една година треньор на 21-годишните в Астън Вила. Моята работа беше да бъда връзката с мъжкия тим. Всеки ден имах диалог с треньора от долната гарнитура. Възрастовите групи са доста значими – всеки треньор си знае какво би трябвало да работи в избраната възраст. У нас има треньори, които водят две-три възрасти и работят и друга работа, с цел да се устоят. Това е огромен проблем, само че ние тъкмо по тази причина сме тук “, съобщи Петров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР