ДАКАР, Сенегал (AP) — Висшият опозиционен лидер в Сенегал претърпя

...
ДАКАР, Сенегал (AP) — Висшият опозиционен лидер в Сенегал претърпя
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Сенегал е изправен пред неуспех в президентската надпревара, след като присъдата за клевета беше потвърдена

ДАКАР, Сенегал (AP) — Висшият опозиционен водач в Сенегал претърпя сериозна крах в устрема си да се състезава за президентския пост в петък, когато висшият съд удостовери клеветата присъда по дело, заведено против него от министър от държавното управление.

Решението на Върховния съд против жалбата на Усман Сонко е последният поврат в продължителна правосъдна борба, за която опозиционният водач твърди, че е да спре кандидатурата му за президент в Избори през февруари.

„ Процесът беше последният късмет “, сподели юристът на Сонко Хурейчи Ба по отношение на решението, постановено след съвещание, почнало в четвъртък. „ Осъзнавам, че съперниците на господин Сонко са съумели да го отстраняват от президентските избори на 25 февруари “, сподели Ба.

Сонко, който приключи трети на президентските избори в страната през 2019 година, се счита за главен противник на ръководещата партия на президента Маки Сал. Самият Сал в последна сметка реши да не се кандидатира за трети мандат, откакто последователите на Сонко з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР