Дъждовете, а не язовирите са виновни за наводненията и бедствените

...
Дъждовете, а не язовирите са виновни за наводненията и бедствените
Коментари Харесай

Караниколов: Дъждовете, а не язовирите са виновни за наводненията

Дъждовете, а не язовирите са отговорни за наводненията и бедствените положения. Тази позиция съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в ефира на bTV. Той подсети, че и потърпевшите хора акцентират, че такива дъждове не са виждали.

Караниколов благодари на чиновниците на Главна дирекция пожарна сигурност. Основното бе да не се случи случай, подсети министърът. Той подчертава, че от предходната седмица е обнародван в Държавен вестник закон, които дефинира собствеността на безстопанствените язовири.

Той се отнася за язовирите, чиито притежатели не могат да ги поддържат и общините не могат да се грижат за тях. Тези язовири ще бъдат на Министерство на стопанската система. " Това се отнася за цяла България ", изясни икономист номер едно.

" Нека първо да срещна сътрудниците си в Министерски съвет ", пожела Караниколов преди да изнася детайлности.

Той изясни, че парите за незабавни поправки ще идват от страната.

" Парите сигурно би трябвало да дойдат от държавния бюджет, това е отговорност на страната ", отсече Караниколов. Има язовири в тежко положение, призна министърът.

Караниколов е безапелационен, че би трябвало да има Закон за горивата. " Горивото е акцизна стока, би трябвало да има закон като всички такива артикули. Той би трябвало да пази ползите на всички - дребни, огромни, междинни ", изясни икономическият министър и добави, че законодателят би трябвало да откри този баланс. По думите му всички лобистки текстове би трябвало да бъдат отстранени. " В този бранш има сива стопанска система и законът би трябвало това да контролира ", уверен е Караниколов.

Според него няма разтърсвания в дребната коалиция на Обединените патриоти. Коалицията била постоянна. " При разговор се намира най-хубавото решение ", уточни министърът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР