Дъждът в Западна България премина в сняг. Утре в София,

...
Дъждът в Западна България премина в сняг. Утре в София,
Коментари Харесай

Синоптиците прогнозират утре да се образува снежна покривка

Дъждът в Западна България мина в сняг. Утре в София, София област и Перник е разгласен Жълт код за мощен вятър и снеговалеж.

Очакванията са да се образува снежна завивка. Там и в останалите области с Жълт код поривите напразно може да доближават 70 км/ч. Възможни са заледявания, бъдете деликатни на пътя.

Във вторник над по-голямата част от страната преваляванията не престават. На места в Западна България ще са обилни като количества. Сняг следва в Предбалкана и високите полета на Югозападна България, а дъжд – в останалите региони. Минималните температури – в София ще са към 0 градуса, в страната – сред 0 и 5 градуса. Силният вятър обаче ще основава чувството за по-студено време.

Предимно облачно и дъждовно се обрисува времето и по нашето Черноморие. Максимални температури – сред 9 и 11 градуса. Във вторник времето няма да е уместно за туризъм в планините. Предстоят превалявания от сняг, а на височина над 1700 метра ще са обилни като количества. Вятърът – мощен до плевел от Северозапад. Максимални температури - на 1200 метра – към 1 градус, на 2000 метра - към -6 градуса.

В сряда отново ще е прохладно, само че преваляванията ще са на по-малко места – основно в Северна България и планинските региони. В Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета – сняг, около река Дунав и Източните региони – дъжд. Към четвъртък чакаме вятърът да отслабне. Слабо стопляне се обрисува в петък, с валежи от дъжд над Източна България.

През почивните дни ще се увеличи вероятността за превалявания от дъжд, на повече места и по-съществени в Югоизточна България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР