Дъждът ще бъде събота срещу неделя. В неделната утрин е

...
Дъждът ще бъде събота срещу неделя. В неделната утрин е
Коментари Харесай

Климатологът Симеон Матев: В сряда ще вали сняг в тези три области

„ Дъждът ще бъде събота против неделя. В неделната заран е допустимо да затихва. Валежи от дъжд ще има в понеделник и вторник. В Южна България е допустимо да вали по към 30-50 л/кв. м. Няма действителна заплаха от преливане на реки ”, допуска климатологът Симеон Матев пред " Нова нюз ".

„ Във вторник ще превали сняг на по-ниски места. В сряда сутринта, с изключение на в планините, е допустимо да има сняг и на по-ниски места – Софийско, Разградско, Шуменско. Няма да е дебела снежната завивка, само че сюрпризирани водачи ще има. Това захлаждане ще продължи до към Цветница. Очакванията са времето да се затопли, само че температурите да са близки до нормата с раздрана облачност, изясни Матев.

Той чака по Великден времето да е прелестно топло – 18-23 градуса. „ Ще избегнем разновидността на Великден да сме със зимни якета ”, счита той и напомни, че през 2000-та година на 15 април, Великден, е имало снежна завивка от 15 см.

„ Новата действителност е деца на 6-8 години да не знаят какво е пълен сняг. Не ни се сърдете, евентуално ще сгрешим някоя от идващите зими. Климатът има свои способи за отплата и рано или късно те се демонстрират ”, добави Матев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР