Дъждът и лошото време не спряха многохилядната публика и през

...
Дъждът и лошото време не спряха многохилядната публика и през
Коментари Харесай

Гореща вечер на Франкофоли: Дами хвърлят сутиени по Gente De Zona

Дъждът и неприятното време не стопираха многохилядната аудитория и през втория ден на фестивала „ Франкофоли “.
Прочетете още


Още с отварянето на вратите тълпи от цветни и шарени хора се щурееха и танцуваха с чаши и дъждобрани. Поляците от La Caravane Passe единствено допълниха колорита с появаването си на сцената. Балканска музика с примеси на ска, фънк и електроника евентуално бяха изчезналите съставки на едно същинско хомогенно музикално преживяване.



И като заговорихме за балканска музика… Не можем да подминем и Миро, който беше един от българските реализатор на сцената довечера. Неговите почитатели се любуваха на обичаните си шлагери “Минаваш през мен ”, “Губя надзор, когато ”, “Август е септември ”, „ Гълъбо “ и още доста други. Изключително трогателен беше завършекът на неговото присъединяване. Вместо свои части, той изпя песента за Райна Попгеоргиева - " Кой уши байряка " и " Върха на планината ", а за бис бе избрал " Я кажи ми, облаче ле бяло ". Не може да му се отхвърли, че с изключение на несравним глас, той е и човек, пазещ българския дух в сърцето си, което е почтено за почитание.



След къса пауза и питиета, с гръмки приветствия от страна на публиката, излезе и един от хедлайнерите за вечерта - Maitre Gims. Той беше подбрал особено сетлиста си, тъй че да включва най-големите му шлагери. Феновете чуха всички свои обичани части като „ J`me tire “, „ Désolé “, „ Bella “, „ Hola Señorita “, „ Sapés comme jamais “, „ Est-ce Que Tu M`aimes? “ и други. Да се намираш в средата на навалица от няколко хиляди души, които танцуват макар дъжда и пеят дружно с него на френски без да изтърван и дума, е впечатляващо преживяване и доказателство, че е заслужил славата си. Преди биса с него на сцената излезе отбор „ Тракия “, които извършиха „ Бре Петрунко “.



По време на целия му концерт, феновте хвърляха тениски, шапки и куп други предмети за подпис. Няколкото хавлиени кърпи, попили потта му, които той хвърли от своя страна, съвсем провокираха безредици.  

Когато сексапилният французин се прибра дефинитивно, дамите от публиката продължаваха да скандират “Gims, Gims ”с вяра, че ще има най-малко още един бис.



На негово място обаче се появи зумба инструкторът Рамон за всеобщ флаш моб преди Gente De Zona.

И в случай че си мислите, че да танцуваш R&B с дъждобран е необичайно, то салса и меренге, звучи напряко неуместно. Може би! Поне до момента в който на сцената не се появиха горещите кубинци от Gente de Zona.



Александър Делгадо и Ранди Малком безусловно подпалиха публиката с обичайните си ритми.

А неверното разбиране, че е отживялост дамите да хвърлят сутиените си на сцената беше оборено, когато Ранди разгласи, че е сингъл. Със сигурност можем да твърдим,че след изявата си в Пловдив, умерено може да отвори магазин за дамско долни дрехи с всевъзможни модели и размери.

И дуото те като Gims, бяха подбрали сетлист с най-горещите си шлагери и обичани части на дамите: " La Gozadera ", " Traidora ", " Muchacha ", " Mas Macarena " и други.



Gente de Zone не стопираха нито за момент да танцуват дружно с публиката, а избухливият заряд, който музиката носеше, може да се опише единствено с думите „ кубинска горещина “.

Вечерта приключи със промяна на стила, само че към момента потопена в танци с известните DJ от Shouse, които дадоха нов живот на парчето „ Love Tonight “. Те започнаха и приключиха присъединяване си с паметното парче.



Австралийско-новозеландското електронно музикално дуо означи края на един извънредно трогателен фестивал.

А присъствалите към този момент питат по кое време ще бъдат пуснати билетите за следващата година.

 

Галерия:

















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР