Дъжд от риба се изсипа преди няколко дни в пустинята

...
Дъжд от риба се изсипа преди няколко дни в пустинята
Коментари Харесай

Дъжд от риби валя над Австралия

Дъжд от риба се изсипа преди няколко дни в пустинята в Австралия. Необичайният феномен се случи на 500 км от най-близката река.

Ладжаману се намира в Северна Австралия. Има единствено 669 поданици. Всички те станали очевидци на рибения дъжд. Оказва се, че това не е първият ден, в който над Ладжаману вали риба. От 1974 година насам се случва за трети път.

Специалистите имат пояснение за феномена. Според тях стихия засмуква рибата в облак, след което тя се извалява над Ладжаману.

" Веднага щом попадне в облака, рибата замръзва. След известно време пада на земята ", изяснява Марк Карсмейкърс от локалната метереологична работа.

Има сведения и за други случаи, в които от небето са валяли риби, жаби, раци или други представители на морската и речна фауна.

В Дания, да вземем за пример, са валяли живи раци. Жители на Кавказ пък са станали очевидци на дъжд от медузи. Край градчето Куни в провинция Тарагона в Испания от небето се изсипали дребни жаби, макар че в покрайнините на града няма езера или блата.

В България също има сходен случай. На 31 август 1894 година над село Сливек, Шуменско, завалял дъжд. Но вместо от вода, от... шарани. За пети минути в селото се " наводнило " с към 1500 кг риба.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР