Daimler, производител на Mercedes-Benz, ще инвестира над €40 млрд. между

...
Daimler, производител на Mercedes-Benz, ще инвестира над €40 млрд. между
Коментари Харесай

Mercedes-Benz се подготвя да зареже бензина и дизела до края на десетилетието

Daimler, производител на Mercedes-Benz, ще влага над €40 милиарда сред 2022 и 2030 година в създаването на електрически автомобили. И до края на актуалното десетилетие компанията възнамерява да създава единствено коли на ток, предава Nikkei.

Описвайки тактиката си за електрическо бъдеще, немският колос заяви, че ще построи осем завода за акумулатори, а от 2025 година всички нови платформи ще бъдат за електрически автомобили. Искаме преобладаващия дял, в случай че не всички, коли да са електрически до края на десетилетието, уточни през днешния ден основният изпъллнителен шеф. Очаква се до 2025 година разноските за развойна активност на ДВГ да бъдат " близо до нула ".

Daimler въпреки всичко не даде съответен краен период като други производители, а повода е, че производителят счита " дебатът по отношение на точната дата, в която ще произведем последния мотор с вътрешно горене, за нерелевантен ".

Все отново компанията чака до 2025 година електрическите автомобили и плъгин хибридите да съставляват 50% от продажбите.

Съобщението на немския колос идва седмица след предлагането на Европейския съюз до 2035 година да забрани напълно продажбите на коли с мотори с вътрешно горене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР