Дафне Галиция Лидери от ЕС призоваха малтийските власти да извършат

...
Дафне Галиция Лидери от ЕС призоваха малтийските власти да извършат
Коментари Харесай

Лидери от ЕС призовават за цялостно разследване на убийството на малтийска журналистка


Дафне Галиция

Лидери от Европейски Съюз приканиха малтийските управляващи да извършат с интернационална помощ изцяло следствие на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция. В Европейския парламент идната седмица ще има диспути по въпроса за свободата на медиите в островната страна, съобщи Ройтерс.

" Ще проучим всички благоприятни условия, ще предриемем всевъзможни ограничения, с цел да стигнем до дъното на тази история ", сподели малтийският министър председател Джоузеф Мускат в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни съобщи, че е повдигнал въпроса на вчерашната си среща с водачите от Европейски Съюз.

" Призовах за интернационално следствие, което изцяло да обясни това невиждано по своята съвестност събитие ", сподели той. По думите му водачите значително са споделили неговото мнение.

Според дипломатически източници от Европейски Съюз немският канцлер Ангела Меркел се е оповестила в поддръжка на интернационално следствие. Франция, Испания и Португалия също подчертали, че е належащо присъединяване и на проверяващи от чужбина.

Малта заяви през вчерашния ден, че ФБР и холандски следователи ще оказват помощ по случая, както и други служби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР