Дадено е началото на превръщането на родната къща на Адолф

...
Дадено е началото на превръщането на родната къща на Адолф
Коментари Харесай

Гонят поклонници на Хитлер: Превръщат родната му къща в полицейски участък

Дадено е началото на превръщането на родната къща на Адолф Хитлер в Австрия в полицейски сектор - план, който има за цел да я направи непривлекателна като място за поклонение на хора, които възхваляват нацисткия деспот.

Решението за бъдещето на постройката в Браунау на Ин, град на границата на Австрия с Германия, е взето в края на 2019 година Плановете плануват в нея да бъдат ситуирани полицейски сектор, районно полицейско ръководство и филиал на Академията за сигурност, където служителите на реда ще получават образование по правата на индивида.

Работниците сложиха през днешния ден ограда и започнаха да вършат измервания за строителните работи. Очаква се полицията да заеме пространствата при започване на 2026 година

Проектът за главен ремонт е предшестван от дългогодишни разногласия за собствеността на къщата. Въпросът беше решен през 2017 година, когато висшият съд на Австрия постанови, че държавното управление е било в правото си да отчужди постройката, откакто притежателят ѝ е отказал да я продаде. Предположението, че тя може да бъде съборена, беше отхвърлено.

От 1972 година насам постройката е била наета от Министерството на вътрешните работи на Австрия, с цел да се предотврати корист с нея, и е била преотдавана чартърен на разнообразни благотворителни организации. Тя стои празна, откакто през 2011 година от нея се изнася център за грижи за възрастни хора с увреждания.

Паметна плоча с надпис " За свободата и демокрацията. Никога към този момент фашизъм. Милионите мъртви ни го припомнят " би трябвало да остане на мястото си пред къщата.

Австрийското държавно управление твърди, че преместването на полицията, която е страж на гражданските свободи, е най-хубавото решение за постройката. Планът обаче е подложен на критика. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР