Дъбовото дръвче, подарено на американския президент Доналд Тръмп от френския

...
Дъбовото дръвче, подарено на американския президент Доналд Тръмп от френския
Коментари Харесай

Дъбовата фиданка, която Тръмп и Макрон посадиха, е изпратена за санитарен контрол

Дъбовото дръвче, харизано на американския президент Доналд Тръмп от френския му сътрудник Еманюел Макрон предходната седмица и засадено от двамата на южната ливада на Белия дом, е било взето за фитосанитарен надзор, заяви френскоезичната версия на американския електронен вестник " Хъфингтън пост ", като се базира на източник от френското президентство.

По-рано през днешния ден медии оповестиха, че фиданката е изчезнала от моравата, а Ройтерс разгласява фотография, на която на мястото на засаденото дръвче има единствено разкопана земя, показва ТАСС.

" Хъфингтън пост " разясни, че в Съединени американски щати има строги карантинни правила за импортирани в страната фиданки, семена, разсад и даже пръст. Дъбчето, донесено от Макрон при държавното му посещаване, не прави изключение. Според източника от Елисейския замък карантинният интервал скоро ще завърши. Американската санитарна работа се е съгласила да направи изключение от разпоредбите и е позволила краткотрайното засаждане на дръвчето по персонално гледище на президента Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френският президент подари дръвчето на Тръмп като " знак на дълготрайните връзки " сред двете страни. Дъбчето е от гората Бело в Северна Франция, където през юни 1918 година се води борба, влезнала в историята. В сраженията против немската войска тогава взели участие французи, американци и британци. В траялите 25 дни боеве починали над 2000 морски пехотинци от американския експедиционен корпус, а към 8000 били ранени.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР