Да ядем и да не напълняваме. Това е мечтата на

...
Да ядем и да не напълняваме. Това е мечтата на
Коментари Харесай

Храните, от които можем да ядем колкото си искаме

Да ядем и да не напълняваме. Това е фантазията на мнозина. За страдание, много мъчно изпълнима, в случай че не сме дарени с ген, за който всички могат да ни завидят. Другият вид е да наблегнем на съответни храни, които не водят след себе си килограми от горната страна на кантара.

Те съдържат най-вече вода и напълно малко калории и протеини. Пълни са и с фибри, които основават чувството за задоволеност. Затова споделяме, че можем да ядем колкото желаеме от тях без скрупули на съвестта.

 Снимка 346114

Голяма е вероятността да не успеем да ограничим менюто си до тези оферти. Но въпреки всичко е добре да сме наясно с тези потребни други възможности , които, без никаква изненада, са плодове и зеленчуци.

Ягоди

Точно в този момент им е сезонът. Те са не по-малко богати на витамин С от портокалите, а с потреблението им набираме и значими антиоксиданти. Полезни са за сърцето, а една купичка има единствено 50 калории .

 Снимка 346110

Портокали

Освен че са потвърдено богати на витамини, портокалите подкрепят генерирането на колаген в организма, с което се грижат за положителния тип на кожата и се борят със стареенето.

Един приблизително огромен портокал съдържа към 80 калории . Добра концепция е да стартираме да ядем и белия пласт под кората. Той е доста богат на фибри, които намаляват холестерола и контролират кръвното налягане.

 Снимка 346111

Грейпфрути

Още един цитрус, който ни оказва помощ да поддържаме мечтаното тегло. Според разнообразни проучвания, включването му в диетата оказва помощ за загубата на килограми . Срещу единствено 50 калории на плод получаваме възприятие за задоволеност за дълго.

Къпини

Те също са измежду храните без странични резултати. Витамините и антиоксидантите още веднъж са ясни. Със своите единствено към 60 калории за порция, черните плодчета подкрепят храносмилането и също са потребни за кожата.

 Снимка 346115

Целина

Спираме се първо на този зеленолистен, формиран от 95% вода . Но това изобщо не значи, че от него няма особена изгода. Дори в противен случай - целината съдържа нужната дневна доза от витамин К.

А калориите са съвсем нула. Най-добре е да ядем целината свежа, а количеството в тази ситуация зависи единствено от нашите стремежи.

 Снимка 346107

Краставици

Тук ситуацията с водния състав е идентично. Оттам и това с калориите. Важното е да ядем краставиците с обелките , тъй като там има не по-малко потребни субстанции - фибри и витамини, потребни за кожата и очите.

Домати

Другата съществена съставна част на по този начин обичаната шопска салата също крие редица изгоди против най-малко калории. Липокен, каротеноид, витамини А, С и В2, хром, калий и фибри и какво ли още не против 10-15 калории на домат.

 Снимка 346117

Броколи

С една не изключително огромна порция си набираме една четвърт от дневната доза от нужните ни фибри. А в това време одобряваме едвам 30-40 калории, само че и антиканцерогенни субстанции, които се борят с образуването на рак , написа Travel and leisure.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР