“Да вечерям или не? ! – въпрос, който си

...
“Да вечерям или не? !  – въпрос, който си
Коментари Харесай

Да вечерям или не

“Да вечерям или не?! ” – въпрос, който си задават непрекъснато милиони хора по света, които се пробват да преборят непотребните килограми. Непрестанното изтезаване от възприятието за апетит, което ни връхлита след залез слънце, е толкоз неприятно и досадно, колкото това да не можеш да влезеш в обичаните си дънки. При всички случаи богатата вечеря е противопоказна, само че има няколко тънкости, които могат да тушират глада вечерно време.

Възникващото възприятие за апетит вечерно време е лъжовно, изясняват експертите, а цялата храна, погълната директно преди сън, способства за натрупването на мазнини. Най-вероятно пицата на вечеря или непретенциозната бисквитена торта ще се натрупа под формата на тлъстинки, в случай че не се научите да контролирате апетита си.

Когато след 18 часа ви налегне възприятие за апетит, пробвайте да се разсеете с нещо - прочетете някоя списание, книга или се заловете с домакинска работа. Ако възприятието на апетит продължава да ви тормози, изпийте чаша вода или мляко.

Най-вероятно е и това да не помогне и да продължите да “точите лиги ” по лазанята в хладилника. За предпочитане обаче е да изберете артикули, които се преработват бързо. Такива са изварата или зеленчуци. Диетолозите поучават за вечеря да се одобряват артикули, богати на целулоза, които способстват за изгарянето на калориите: домати, моркови, зеле, патладжани, цвекло, ябълки, ягоди, любеница, портокали, кайсии.

 Да вечерям или не

Всички тези плодове и зеленчуци не разрешават натрупването на спомагателни килограми, а в комбиниране с придвижване и спорт, ще ускорят и отслабването. Един доста добър образец: петък вечер, излизате на заведение с другари, хапвате лека салата и отивате на танци. На идващия ден тежестта ви ще е с към кг надолу.

Ако ли пък сте си у дома и се раздирате от мисълта за цялостния ледник, запомнете, че не би трябвало да посягайте към мазната и сладка храна. Изключете наложително от вечерното си меню и алкохола и кофеина.

Важно е да разберете, че със залязването на слънцето естествените механизми в тялото забавят своята работа и се готвят за сън. С други думи използването на храна след залез слънце нарушава подготовката на организма за сън, което води освен до струпване на непотребни мазнини, само че и до проблеми с цялостното здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР