Да върнеш мандата, за да останеш верен на хората, които

...
Да върнеш мандата, за да останеш верен на хората, които
Коментари Харесай

Искрен Митев: Искаха да им дадем Х милиона и 9 депутати нямаше да дойдат на Вота

Да върнеш мандата, с цел да останеш правилен на хората, които са те избрали. Или една история за това, по какъв начин отказахме да бъдем част от тези, против които дойдохме да се борим.

Преди да положа клетва и да стана депутат, отидох да прегледам постройката на Народното събрание и да се срещна с администрацията. Исках да науча имената на хората, които работят там, да се ориентирам, да видя умерено стаите, коридорите, залата, да усетя атмосферата на бъдещото си работно място. Много неща запомних от този ден, само че най-силно ме впечатли сравнението, което една дама от администрацията направи. Тя сподели: „ Вие сте толкоз млади, толкоз енергични, наподобявате на младите ГЕРБ! “, „ На младите ГЕРБ?! Че аз съм тук, тъй като мразя всичко това, което са ГЕРБ. Как по този начин наподобявам на тях? “, побързах да й отговоря. „ Почакайте, задръжте се задоволително дълго и вие ще станете като тях. “, сподели тя.

Много пъти съм се питал, къде е границата сред младия мечтател и корумпирания политик и през днешния ден умерено мога да споделя моята позиция от опита си в Парламента.

Първият път, когато научих, че са ни предложили да продадем идеалите и правилата си, беше за противозаконните контракти на АПИ.

Отказахме. Вторият път беше за митницата на Капитан Андреево.

Отказахме.

Дойде и денят на Вота за съмнение: „ Давате ни Х милиона и 9 депутати не идват на Вота. “

Отказахме.

Последният път беше през вчерашния ден: „ Давате ни Х милиона или пускате това заплащане към тази пътна компания и няма да имате проблеми. “

Отказахме.

Веднъж на среща с Кирил Петков го попитахме: „ Как знаеш, че решенията, които взимаш са верни? “. Той отговори: „ Искам, когато се погледна в огледалото, да видя индивида, който бях, преди да стана Министър-председател, и в случай че решението, което би трябвало да взема, ще ме отдалечи от идеалите и правилата, с които станах Министър-председател, значи то не е вярно. “

Радвам се, че през днешния ден умерено мога да заявя – ние върнахме мандата, само че успяхме да запазим правилата и идеалите, поради които вие ни избрахте. Ако някой е очаквал да станем като ГЕРБ – скърбя, дойдохме за същинска смяна и ще се борим за нея.

Няма да плащаме на кухи компании, няма да оставим границата на мафията, няма да си купуваме депутатски гласове с парите на българските жители, няма да оставим статуквото да ни заплашва, че ще ни смъкна от власт.

Ние сме децата на смяната и сме тук. Вероятно ще падаме, само че и ще ставаме. Ще губим, само че и ще печелим. Защото сме тук за вас, за децата ни, за България. Тук сме и не ни е боязън! Искрен Митев, Facebook
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР