Да умееш да разказваш истории е сред най-големите таланти, които

...
Да умееш да разказваш истории е сред най-големите таланти, които
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе гостува в Шабла със „Свободно падащи истории“

Да умееш да разказваш истории е измежду най-големите гении, които човек може да има. Всичко към нас е история. Ние живеем през разкази, събития и случки, както в подтекста на живота като голяма за нашите показа единица, по този начин и по смисъла на ежедневните обстановки, през които прекосяваме. Да съумяваме увлекателно и ловко да споделяме тези истории с близки, другари, познати и непознати е дарба, която всички обичаме, тъй като точно историите ни вършат хора.

Е, в случай че има надарен и сполучлив повествовател на истории, то това безспорно е Мария Касимова-Моасе. На 6 март в салона на НЧ „ Зора 1894 година “, във връзка Международния ден на дамата и като жест към дамите от кмета на община Шабла Мариян Жечев, жителите и гостите на община Шабла имаха удоволствието да се допрян до лекотата и финеса, с които тя споделя и построява „ Свободно падащи истории “.

„ Дай ми на мене сцена и ми гледай сеира! “ – по този начин стартира Мария своя моноспектакъл и достави същинска приятност на всеки, който цени думите и изпитва наслаждение от качественото боравене с тях. Защото и тя ги обича – да ги чува, да ги избира, да ги написа и да ги свързва в истории, които да споделя. Успя да разсмее и разплаче, да даде вяра и кураж, да окуражи и да помогне да полетим. Нашепваше да се влюбваме, да обичаме и даде криле да бъдем смели и неотстъпчиви пред злото.

„ Свободно падащи истории “ са разкази, които разсънват у всеки десетки страсти и разрешават същински да се забавлявате. Красиви, директни, тъжни, радостни, свободни и вдъхновяващи, историите на Мария Касимова-Моасе дадоха опция да се откъснем от ежедневните си проблеми и да си позволим да се отдадем на насладата да бъдем част от свободното рухване.
Този театър не е класическият театър, който следва строго написан сюжет или драматургичен текст, от който няма мърдане. Напротив, „ Свободно падащи истории “ носи в себе си свободата всяко зрелище да бъде друго и в никакъв случай две представления не са едни и същи. Това е чарът да умееш да разказваш ловко истории – слушателите желаят да ги чуват и да им се любуват още веднъж и още веднъж и още веднъж и отново…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР