Да сте щастливи и да останете щастливи се свежда основно

...
Да сте щастливи и да останете щастливи се свежда основно
Коментари Харесай

При щастието приятните дейности бият добрите условия на живот

Да сте щастливи и да останете щастливи се свежда главно до нашите ежедневни действия, откри ново проучване по казуса за щастието. Резултатите демонстрират, че изискванията за щастието са 50% генетични, 10% идват от изискванията ни на живот и цели 40% се дефинират от нашите ежедневни действия.

Учените са открили, че тези от участниците, които неотдавна са почнали да се занимават с нова ежедневна активност, която им носи наслаждение, се чувствали по-щастливи от тези, чийто условия на живот са се подобрили неотдавна.

Резултатите също по този начин са подкрепили теорията, че резултатите от усъвършенстваните условия на живот може да усилват щастието, само че нарастването на щастието при ежедневните действия, който носят наслаждение и задоволеност, е траело по-дълго.

Трябва да сe има поради обаче, и че проучването е имало своите ограничавания. Така да вземем за пример, участниците в тестванията са избрали сами себе си да вземат участие в него. Което основава проблем при интерпретацията на резултатите. За да се потвърдят резултатите с нужната научна тежест следва да се получат при групи от участници, определени на инцидентен принцип. 

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР