Да сте емпати, бреме ли е за вас? Силната ви

...
Да сте емпати, бреме ли е за вас? Силната ви
Коментари Харесай

Осем ползи от това да си емпат

Да сте емпати, задължение ли е за вас? Силната ви сензитивност основава ли доста проблеми във вашия живот? Да бъдеш емпат, може да бъде мъчно в един обезличен откъм човещина свят. Но не сте сами.

След като осъзнаете какъв брой сте значими и започнете да приемате същинската си същина, ще изпитате многочислените изгоди от това да сте емпат.

Какво е емпат?

Емпатите са мощно чувствителни хора, които елементарно могат да схванат страстите на другите. Те може надълбоко да усетят възприятията на близките и даже може да поемат силата, чувства, напрежението и болката. Хората с висока степен на съпричастност нормално са доста интуитивни и умеят да четат хора, условия и обстановки повече от останалите. Тъй като имат изчерпателен взор върху човешката душeвност, емпатите са известни и като естествени лечители.

Повечето емпати имат следните черти на личността:

- Висока осведоменост

- Висока сензитивност

- Интуитивност

- Отдаване

- Интровертност

- Щедрост

- Независимост

- Лесно се усещат претрупани с страсти

- Изключителни слушатели

Емпатията може да предложи доста изгоди за съчувствения човек. Когато изместите фокуса си от компликациите на мощно сензитивна персона и започнете да инвестирате в личното си себеоткриване, ще разберете всички прелестни дарове, които може да получите от емпатията.

1. Вие сте детектор на лъжата

Знаете дали някой ви лъже и е непочтен. Това, че сте емпат, ви разрешава да подушвате лъжата от километър. Независимо дали познавате индивида, или не, тревога стартира да звъни във вас всякога, когато някой лъже. Това е отлично житейско умеене, което ви оказва помощ да се предпазите от отрицателната сила на манипулаторите и лъжците към вас.

2. Може да усетите страстите на другите

Доста елементарно е да прочетете другите и да разберете през какво минават психически и прочувствено. Това ви разрешава да се свържете и поддържате връзка по-добре с тях. Бидейки сензитивен субект, вие имате вродена дарба да четете фини прочувствени сигнали и да чувствате по какъв начин тъкмо се усеща отсрещният. Може да разберете какви вътрешни разтърсвания претърпява той и по какъв начин това може да ви се отрази. Това ви разрешава да помагате на другите, когато най-вече се нуждаят от това. Вие сте занаятчия в разбирането на невербалната връзка, както и на индикаторите за прочувствени и физически потребности на другите, написа mila.bg.

3. Вие сте доста изобретателни

Емпатите са креативен натури по природа. Емпатията ви разрешава да бъдете неизмеримо изобретателни и в живота, и в изкуството. Вие имате лична неповторима визия и хрумвания, които желаете да споделяте със света посредством творчеството си. Чрез него изразявате своите страсти, мисли и себе си.

4. Вие сте лечители

Всички емпати са лечители по природа. Често може да станете проводник и да подарите лечебна сила и светлина на тези, които се нуждаят най-вече от тях. Може да канализирате потока на сила посредством допиране, думи и дейности. Чувствате страстите на другите като лични. Може би по тази причина доста емпати по света стават енергийни лечители с помощта на интуицията си, която ги кара да оказват помощ и лекуват както другите, по този начин и себе си.

5. Чувствате се енергийно потиснати към отрицателни хора

Когато се окажете закотвени в обстановки, които излъчват негативна осцилация или когато сте към неприятни хора, енергийните ви равнища може да спаднат мигновено. От друга страна, когато сте с верните хора и в верните обстановки, може да се почувствате невиждано високо, което ви кара да се чувствате положителни и положителни за дълго време.

6. Наслаждавате се на дребните неща

Като същества с висока чувствителност, вие сте в положение да се насладите на дребните неща от живота. За разлика от множеството хора, с цел да усетите благополучие, не се нуждаете от огромни жестове или прекарвания. Знаете по какъв начин да живеете в сегашното и дребните неща в всекидневието ви дейно покачват равнищата на хормона на щастието.

7. Може да усетите заплаха

Повишената ви осведоменост ви разрешава да усетите евентуални опасности, закани и рискове преди останалите. Тъй като сте доста интуитивни, може да усетите даже най-слабите сигнали и да знаете по кое време да бъдете внимателни и нащрек с човек или в обстановка.

8. Щастливи сте сами

Повечето хора, които имат дребни равнища на съпричастност или никакви, нормално не се усещат комфортно в кожата си. С две думи, те се усещат мощно неловко, когато са сами и непрекъснато търсят компанията на другите. Емпатите, въпреки това, жадуват за време единствено за себе си и се любуват на личната си компания. Трябва да отделите време единствено за вас, с цел да се съобразите с мислите и страстите си, да балансирате себе си, да детоксикирате и освободите от напрежението и душата, и тялото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР