Да станеш любимец на феновете само за 8 мача. С

...
Да станеш любимец на феновете само за 8 мача. С
Коментари Харесай

Тиаго Родригес - червеният любимец след само 8 мача - Първа лига



Да станеш любим на почитателите единствено за 8 мача. С това достижение може да се похвали футболистът на ЦСКА Тиаго Родригес. Португалецът е с съществена заслуга за лидерската позиция на "червените " с 3-те си гола и 4-те си асистенции. Целта е ясна – детрониране на първенеца Лудогорец.

"Естествено, че можем да станем първенци още този сезон. Работим интензивно за това. Ако продължаваме в същия дух, имам вяра, че ще успеем. Не бива да мислим за съперниците ни Лудогорец и Левски, би трябвало да се съсредоточим само върху нашето показване. За мен няма значение дали асистирам или отбелязвам голове. Важното е ЦСКА да побеждава и да върви напред. Уверих се, че съм в най-големия тим в България, с отлична база и условия за осъществяване на подготвителен развой. Щастлив съм, че съм тук ", разяснява Родригес.

"Останалите португалци, измежду които и Рубен Пинто в тима ми оказват помощ да се усещам като вкъщи си. Това е доста значимо за мен ", добави той.

Естествено тази помощ е от голямо значение, тъй като Тиаго играе отвън родната Португалия за първи път в кариерата си, която се оказа доста забавна. Преминал през школата на Спортинг, с трансфер в Порто и притежател на Купата на Португалия с Витория Гимараеш.

"Подвизавах се в Спортинг в детско-юношеските обединения, а след това стана по този начин, че играх против Спортинг с други тимове към този момент като професионален футболист. Бях и в Порто, тогава за първи път разбрах какво е да си част от огромен клуб с високи условия. Разбира се, в никакъв случай няма да не помни по какъв начин спечелихме купата на Португалия с Витория Гимараеш, като се върна обратно напряко настръхвам. Нямахме прелиминарен проект за този успех. Помня, че тогава мислехме за всеки идващ мач и по този начин незабелязано стигнахме до финала, който спечелихме ", сподели още португалецът.

Португалия също завоюва край и то какъв – на Екологичен потенциал през 2016-а година против Франция. Оказа се, че Тиаго е играл с част от героите на иберийската страна във обединенията до 19 и до 21 години.

"За мен беше сбъдната фантазия да представям страната си в тези гарнитури. Когато облечеш националната фланелка възприятието постоянно е особено. Мечтая един ден и за повиквателна от първия тим. Разбира се, Роналдо е най-известният ми съотечественик измежду футболистите. С ръка на сърцето мога да кажа,че той е най-хубавият състезател в света. От европейските първенци съм играл с Уилям Карвальо ", сподели футболистът на ЦСКА.

И от Португалия назад в България, и по-специално в София, където почитателите на ЦСКА към този момент са впечатлили Тиаго.

"Феновете са фантастични, Създават изключителна атмосфера всякога. Мога да ги сравня с последователите на Витория Гимараеш, който също са доста прочувствени и шумни. Тук, когато ентусиастите викнат напряко настръхвам ", разяснява той.

Срещата сред Черно море и ЦСКА ще се изиграе на 16 септември (събота) от 20:00 часа в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР