Да станем по-добри ли? Нима това е възможно? Заради забързаното

...
Да станем по-добри ли? Нима това е възможно? Заради забързаното
Коментари Харесай

Може ли светът да бъде по-добър

Да станем по-добри ли? Нима това е допустимо?

Заради забързаното ни всекидневие не можем да се спрем даже за минута и да се замислим над нещо по-съществено, което не е обвързвано с персоналните ни триумфи , фантазии и облаги. Всеизвестен факт е, че по-голямата част, да не кажа всички, от хората мислят единствено за себе си и за най-близките .

Малко са тези, които се замислят за природата, чистия въздух, бездомните животни и въобще проблемите, които ни заобикалят, само че не са директно свързани с нас.

 b pxhere.com

Проблеми, за които ние умишлено затваряме очите си всеки ден . Приемаме всичко за даденост и не поставяме старания да го запазим. Всеки мисли, че в случай че промени нещо малко от всекидневието си, това би било единствено една дребна капка в океана, само че това не е по този начин. Ако всеки от нас промени някой неприятен табиет, помислете си дали няма да влияе на обществото като цяло.

Едни от най-наболелите проблеми на 21 век са тези със замърсяването и неправилното потребление на естествените запаси . Фактите демонстрират, че в случай че не се контролира и следи продължаващото замърсяване на Земята, след това ще унищожим годността на тази планета като място за човешки живот. Учените към този момент предвиждат, че до 2050 година популацията ще се удвои, на това, което е през днешния ден.

Годишният улов на риба към този момент надвишава това, което международните океани могат сполучливо са поддържат. Ако продължим да използваме естествените запаси с днешното движение, ще изчерпаме всички запаси в близкото бъдеще .

 b pxhere.com

Но казусът лежи освен в това, което ние използваме, а и в това, което изхвърляме като боклуци. Предстои ни не рецесия за запаси, а рецесия от замърсяването . Единственото решение е да се опитаме да променим регионите на ползване, технологиите и популацията.
 Сладка ма(л)ка пристрастеност Edna предлага Сладка ма(л)ка пристрастеност
И това може да се реализира с обучение в региона на опазването на здравето, основаване на нови технологии за филтриране на вода, въздух и боклуци, усъвършенстване на сигурността за петролни разливи, приключване на радиоактивни субстанции и доста други.

Сигурна съм, че си мислите, че това е работа на огромните организации и предприятия. Но въпреки всичко и ние можем да помогнем да вземем за пример като изхвърляме отпадъците си разделно или рециклираме . Всичко е в нашите ръце и всички знаем, че с малко предпочитание може да се реализира доста. Опитайте, надали ще загубите нещо скъпо в старанието си да подобрите личния си живот или даже света.

Автор: Гергана Николова

 b pxhere.com
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР