Да си стопанин на куче е както приятна, така и

...
Да си стопанин на куче е както приятна, така и
Коментари Харесай

Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Да си собственик на куче е както приятна, по този начин и виновна задача. За да избегнете нещастни произшествия и с цел да можете да реагирате във всяка изключителна обстановка, е нужно постоянно да сте готови за най-лошото.

За изключителна обстановка може да се одобряват следните положения при домашния любим: топлинен удар, ужилване от насекомо, захапване от змия, хипотермия, кървене, фрактури, алергични реакции, затруднени реакции и сходни. Във всяка една от тях виновният собственик би трябвало да реагира.

Първата стъпка при съществуването на проблем с животното е свързването с ветеринарния доктор. Той може да ви даде насоки по какъв начин да започнете навреме лекуването, преди да съумеете да стигнете до него или той до вас. В този миг в приложимост влиза особено приготвената аптечка за кучето.

 Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Кучешката аптечка е изключително потребна в сходни обстановки. Ето за какво тя би трябвало да е авансово приготвена и постоянно да ви е на разположение. В нея би трябвало да сте се сдобили с всички нужни в сходни моменти лекарства и средства за спешна помощ.

 Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Какво би трябвало да включва аптечката: Ножица, стерилни марли, самозапелваща превръзка, памук, тампони, пинцети, ректален термометър, вазелин за намазване, бутилка стерилна вода или безплоден физиологичен разтвор за промиване на рани или очи, дезинфекционен мас за кожа, кислородна вода, риванол, фенерче, забрадка, ръкавици и указания за първа помощ. Винаги би трябвало да разполагате с номера на ветеринарния лекар и клиниката за незабавни случаи на една ръка разстояние.

 Първа помощ за кучета: Какво да сложим в аптечката?

Извънредните случаи са нещо изключително ужасно. Никой не е застрахован от нещастни случаи, само че в случай че сте добре готови, ще сведете рисковете до най-малко. Така увеличавате възможностите кучето да оздравее изцяло, и то – неведнъж.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР