Да си любезен и вежлив се оказва, че не е

...
Да си любезен и вежлив се оказва, че не е
Коментари Харесай

Милите жени привличат мъжете, а милите мъже отблъскват жените

Да си общителен и учтив се оказва, че не е универсално качество. Върши чудесна работа при дамите, тъй като автоматизирано ги трансформира в доста по-привлекателни за мъжете. Но за мъжете не сработва толкоз добре. Любезният, учтив и вежлив мъж надалеч не е толкоз прелъстителен за нежната половина от човечеството.

Изследванията сочат, че мъжете намират общителните и благи дами за доста по-женствени, което от своя страна се обвързва с визията за по-изразена половост. Такива дами се считат за по-спокойни и уравновесени, подготвят към милувки, излъчват деликатност, топлота и обич. Мъжете се усещат спокойни в тяхната компания и са привлечени от тяхната женственост.

При мъжете обаче нещата стоят по напълно друг метод. Изненадващо, само че се оказва, че множеството дами намират благите и общителни мъже за по-малко мъжествени. Учените изясняват този факт по няколко метода: допустимо е дамите да възприемат този вид мъже за прекомерно чувствителни и раними; не откриват сигурност и опора у тях, тъй като допускат, че няма по какъв начин да бъдат глава на семейство; считат, че не са откровени и са склонни към манипулиране, показвайки едно видимо благо държание.

Според друго изследване мъжете, които са по-мили, сдържани и възпитани, са доста по-надеждни сътрудници за дълготрайна връзка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР