Да си легнем в чисти и свежи чаршафи е едно

...
Да си легнем в чисти и свежи чаршафи е едно
Коментари Харесай

Как да се справим с жълтите петна по възглавниците

Да си легнем в чисти и свежи чаршафи е едно от най-отпускащите чувства, изключително след изтощителен ден. Но има един миг при промяната на спалното долни дрехи, който ни тормози всякога - жълтите петна, които с времето неизбежно се появяват върху възглавниците.
 Възглавницата, бактериите, мъртвите кафези, акарите и какъв брой постоянно да перем калъфката й
Колко постоянно да перем калъфката на възглавницата

Според кожните лекари

Оказва се, че повода за тях не е тревожна. Обяснението е в действителност много разумно, а положителната вест е, че има метод да се отървем от тях.

Най-често възглавниците ни пожълтяват поради потта. Може и да звучи неприятно, само че си е... човешко. Хората се потим, някои повече, други - по-малко. И колкото повече часове прекарваме в леглото, толкоз повече потта се наслоява в материята.
 Снимка 571981

Когато си лягаме с мокра или нечиста коса, това също се отразява върху по-бързото захабяване на възглавницата. Но петната може да са породени и от някои козметични и артикули за грим. Затова ако желаеме да запазим материята чиста по-дълго време, целесъобразно е преди сън да почистваме усърдно лицето си.

Ако към този момент ни се постанова да се борим с пожълтяла възглавница, има трик, който е сполучлив против петна. Може да смесим сода за самун с вода и с получената паста да нападаме местата, които имат потребност от разчистване.
 Косата, коприната, копринените калъфки и по какъв начин въздействат на косъма и прическата
Каква е връзката сред хубавата коса и коприната

Толкова просто, а толкоз дейно

Винаги пък е по-лесно просто да изперем възглавницата в пералнята, като наложително проверим инструкциите на етикета. Все отново, не бихме желали да я съсипем или да повредим машината.

Но без значение дали в пералня, или на ръка, целесъобразно е да изпираме възглавниците най-малко два пъти в годината, написа Life Hacker.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР