Да си кмет на най-морската община не е длъжност, а

...
Да си кмет на най-морската община не е длъжност, а
Коментари Харесай

Георги Лапчев към Марин Киров: Управлявайте мъдро и не позволявайте злото да премине през портите на Царево

Да си кмет на най-морската община не е служба, а отговорност и предопределение, сподели в прочувствената си тирада отиващия си кмет, който 12 години носи почтено огърлицата със златните дъбови листа и компас, сочещ вярната посока на моряците

Георги Лапчев съобщи знаците на Община Царево на наследника си Марин Киров на историческа гала, каквато у нас до момента не бе проведена по сходен мотив. Събитието се организира на площада пред читалище „ Георги Кондолов 1914 “, с червен килим, в наличието на новите общински съветници и съвсем целия град.

„ Да си кмет на община Царево не е просто служба, а тежък ангажимент, отговорност и предопределение. Призвание, което се дава от суверена – от жителите на общината. Кметът е пръв измежду равните. Той има уговорката да се грижи за всички и да не разрешава зло да премине през нейните врати. Затова, уважеми кмет, предавам ви Ключа на Община Царево – знак, който ще би трябвало да пазите като очите си. Дръжте заключена вратата за злото и необятно отворена за благоденствието, за което вие би трябвало да се погрижите “, стартира прочувствената си тирада Георги Лапчев. След Ключа пристигна ред и на другия знак – кметската огърлица. Лапчев акцентира, че тя е изтъкана от златни дъбови листа, които символизират мощта на Странджа планина. 

 



„ И защото сме най-морската община в страната и сме свързани с морето, в герба сме вградили Северната звезда, пътеводната светлина, на всички моряци. Има четири признака – история, мъдрост, поминъкът на локалните хора и религия. Управлявайте умно, господин кмете, поглеждайте в историята – тя ще ви покаже неточности, които не би трябвало да повтаряте, обръщайте внимание на локалните поданици, грижете се за тях. И вярвайте, тъй като вярата в това, което ще постигнете, е това, което ще ви движи напред. Желая ви лек мандат, млади приятелю, триумф и честито! “, сподели Лапчев.

 



Флагман.бг съобщи онлайн церемонията

Новоизбранят кмет Марин Киров одобри знаците и благодари както за гласуваното доверие, по този начин и персонално на предшественика си Георги Лапчев и екипа му за сполучливите осъществени планове, които дадоха новия образ на Царево. Кметът Киров в действителност през последните две години бе част от екипа на Лапчев, с което на процедура бе обезпечена последователност.

„ Благодаря ви за гласуваното доверие да управляваме дружно община Царево през идващия мандат, да се грижим за всички хора от всички обитаеми места. Радостен съм, че нашият Общински съвет наподобява напълно на общността, от която е определен. Имаме цялостно болшинство и това ни дава съображение да следваме управническата си стратегия, само че и отговорност да запазим баланс, да зачитаме особеното мнение “, сподели Марин Киров. 
Новият кмет се обърна към Общинския съвет по този начин:

„ Колеги от болшинството, мощните и светли мозъци имат опция да водят към положително падналите духом, хората, които са изгубили християнските полезности, вярата, вярата, тези, които живетя мъчно. Силният носи слабия, мъдрият оказва помощ. Така виждам нашето болшинство, по този начин желая да го виждате и вие. Днес удостоверяваме публичния контракт освен с гласоподавателите, само че и с всички поданици на община Царево “.
Пред препълнения празничен площад в Царево той посочи, че до края на годината администрацията му ще работи по към този момент признатия бюджет, само че в идващите три години ще бъдат заложени и изпълнени всички цели от управническата му стратегия – ангажимент, който Марин Киров даде пред гласоподавателите си.  

На тържествената гала новоизбраните общински съветници и кметове по обитаеми места поставиха клетва пред обществеността, че ще работят за ползите на община Царево. 

Площадът в Царево бе цялостен от хора, пристигнали да станат очевидци на историческия миг. Сред формалните посетители на церемонията бе и регионалният шеф Пламен Янев. 

„ Вие сте определени да водите популацията на общината без да имате политически разделения и пристрастия. Направете тъй че общината да се гордее с вас и да просперира напред “, обърна се губернаторът към всички новоизбрани общински съветници и кметове. 

Председателят на ОИК-Царево Георги Николов им връчи удостоверенията и напомни: „ Преди 12 години едно младо момче съобщи първото уверение на  едно малко по-голямо момче “, визирайки  в функциите евентуално себе си при встъпването в служба на Георги Лапчев, който тогава бе на 36 години. 

Тържествената сесия продължи с избор на краткотраен ръководител. Това бе най-възрастният консултант – Кирил Елефтеров от Българска социалистическа партия. Той ще води съвещанието до избор на нов състав на локалния парламент.

Кои ще бъдат съпротива, какви изявления има вътре в залата, кой е новият ръководител на Общинския съвет -

Очаквайте детайлности! 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР