Да си италианец в Брюксел вече не е толкова добре.

...
Да си италианец в Брюксел вече не е толкова добре.
Коментари Харесай

Изолацията на Италия и политическият Италекзит

Да си италианец в Брюксел към този момент не е толкоз добре . Официални представители и дипломати се майтапят по какъв начин страната се е трансформирала в ирелевантна при решенията за огромните назначения в Европейски Съюз . Италекзит към този момент е действителност от политическа позиция, в сравнение с от икономическа вероятност. Това е като дребен потрес за общественост, където към този миг италианци заемат част от топ позициите : Марио Драги, Федерика Могерини и Антонио Таяни, написа " Политико ".
 Без съответни решения на срещата на евролидерите в Брюксел
Без съответни решения на срещата на евролидерите в Брюксел

Те се събраха, с цел да обсъдят резултатите от изборите...

Картината от извършената през вчерашния ден изключителна среща на върха на Европейски Съюз сподели премиера на Италия Джузепе Конте малко загубен в залата преди да подходи към премиера на Люксембург Ксавие Бетел и да си постави ръката върху рамото му.

Конте, за разлика от Марк Рюте, Ангела Меркел, Еманюел Макрон и доста други, не взе участие в двустранни срещи преди значителните диалози на евролидерите. Той дойде няколко минути преди началото им.

Както нормално, Конте приказва най-вече за вътрешни проблеми. За няколко секунди той приказва и за Европа. Той употребява времето, с цел да каже какъв брой огромна и значима е Италия : " Сега не е моментът да кажа кой комисар (Рим иска)...Ние сигурно ще имаме благоприятни условия Италия да получи ролята, която заслужава ".

Дипломати разясняват, че най-вероятно Рим ще получи комисарско място с въпроси към Корепер І (като вътрешните пазари), само че нищо сходно като търговията (една от вариантите, която неотдавна загатна Матео Салвини) или където се организират съществени политики.
 Конклав в Брюксел - срещата на евролидерите без мобилни телефони
Конклав в Брюксел - срещата на евролидерите без мобилни телефони

Трети посланик означи, че водачите просто ще бъдат помолени да оставят телефоните си извън

Други дипломати означиха, че в случай че Италия предложи политици от " Лига ", Рим в никакъв случай няма да получи поддръжката на болшинството в Европейския парламент , даже и да стане някакво знамение, те ще получат нещо като комисарски пост без портфейл.

Но някои дипломати, които акцентират, че Италия е прекомерно огромна, с цел да напусне, изключително с големия си дълг, е бомба със закъснител, която може да засегне останалата част от еврозоната . Дипломати в Рим се съмняват дали Салвини и Луиджи ди Майо знаят по какъв начин да играят огромната игра в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР