Да се ​​учим от грешките си е добре, но да

...
Да се ​​учим от грешките си е добре, но да
Коментари Харесай

Пет грешки, които да избягвате, когато работите за себе си

Да се ​​учим от грешките си е добре, само че да се учим от грешките на другите е още по-добре, поучават специалистите. В работата за себе си всеки минус може да повлияе на приходите ви, тъй че би трябвало да разберете за клопките, в които можете да попаднете. Нека създадем това: събрахме пет неточности на начинаещи предприемачи, които постоянно изпадат в усложнение с персоналните си финанси.
 Снимка 398950
Източник:

Грешка №1: Не бюджетирате

При наемането на работа човек ясно схваща по кое време и какъв брой пари ще получи за своя труд. Той елементарно може да възнамерява бюджет няколко месеца авансово. Когато работите за себе си, всичко е по-трудно: през първия месец можете да спечелите 1000 лв., през втория - 4000 лв., а през третия - 500 лв.. В същото време нормалните разноски ще останат на същото равнище: би трябвало да платите за храна, наеми, заеми, бензин и всичко останало.

Какво ви заплашва: Без ясна конструкция на бюджета човек не е квалифициран за непредвидени условия. Например, в случай че не можете да работите половин месец, тогава ще получите към половината от упования приход - и ще би трябвало да се свие в нещо от разходната част.

Как да го предотвратим: Трябва да планирате бюджет. Има елементарен метод за разпределение на приходите: 50% за потребности като комунални услуги и хранителни артикули, 30% за себе си, като фитнес зала, филми или нови облекла, 20% за спестявания. Спестяванията ще ви спасят, в случай че има несполучлив месец. Ако всички месеци са сполучливи, можете да инвестирате част от парите от касичката във вашия бизнес. Например, куриерът може да си купи комфортни маратонки или нов велосипед, до момента в който водачът на такси може да си купи по-мощен смарт телефон.
 Снимка 432305
Източник:

Грешка №2: Не изготвяте график

Когато човек стартира самичък да построява личния си график, може да му бъде мъчно да балансира работата и свободното време - желае му се да отделя повече време на фамилията и обичаните си неща и да работя по-малко.

Какво ви заплашва: Без ясно разграничаване сред работно време и отмора, човек стартира да работи по-зле - това се отразява на качеството на работа, а оттова и на приходите.

Как да го предотвратим: Планирайте график за идващия месец. Помислете кои дни ще работите и по кое време ще почивате и си направете график. Например, в случай че задачата е 4 000 лв. на месец, а приходът за осем часа работа е 200 лв., можете да работите 20 дни в месеца. Останалите 11 почивни дни са време, което може да се разпредели за всичко.
 Снимка 577517
Източник:

Грешка №3: ​​Да напуснете главната си работа незабавно

Много хора стартират кариерата си като чиновници и по-късно вземат решение да опитат да работят за себе си. В този случай, колкото и да желаете да напуснете допустимо най-скоро и да започнете нещо ново, не би трябвало да бързате - може да съжалявате.

Какво ви заплашва: Има два риска. Първо, новата работа може да не е подобаваща и няма връщане обратно. Второ, работата за себе си не носи неотложно постоянен приход - лишава време, с цел да се почувствате сигурен и да се закрепите.

Как да го предотвратим: Най-добрият вид е да започнете със странична работа. Например, в случай че желаете да станете таксиметров водач, малък търговец или пощальон, можете да опитате къси смени през уикендите или след работа. Ако не ви харесва, можете умерено да изоставите тази концепция и да потърсите нещо друго.
 Снимка 544921
Източник:

Грешка №4: Не обръщате внимание на оценките и отзивите

Рекламните уеб сайтове, тези за услуги и търговия нормално имат оценки и мнения за продуктите и услугите. За вашите евентуални клиенти те са доста значими: хората се доверяват на опита на други хора. Следователно рецензиите директно въздействат върху приходите: колкото повече са позитивни оценките, толкоз повече ще се свързват с вас - и противоположното.

Какво ви заплашва: Всичко е просто: неприятни мнения - по-малко клиенти, което значи по-малко доходи. Ако не извършите нищо с неприятните оценки, с течение на времето ще загубите репутацията си и няма да можете да приемате повече поръчки и да увеличавате цената им.

Как да го предотвратим: Научете по какъв начин работят оценките или по какъв начин работят рецензиите във вашата промишленост и научете по какъв начин да им влияете. Например, в случай че сте поправили компютъра на клиент, добра концепция е деликатно да го помолите да остави отзвук в уебсайт за разгласи. Е, същинският ключ към триумфа е да изпълнявате поръчки с високо качество, тъй че хората сами да ви предлагат на другари и познати.
 Снимка 217627
Източник:

Грешка №5: Неспазване на бизнес етикета

Важен стандарт на обслужването при работата с клиентите е учтивостта и етикета. Това е знак за професионализъм и късмет да получите повече рекомендации и положителни препоръки. Например, не би трябвало да се обръщате към клиента на " ти " или по различен метод да нарушавате персоналните му граници.

Какво ви заплашва: Дори да познавате бизнеса си съвършено, неприятното обслужване ще се отрази на потребителско преживяване - отсам и неприятните оценки и ниските обороти.

Как да го предотвратим: Разберете какви правила за бизнес етикет се ползват във вашата сфера на активност и вашия регион и ги спазвайте. Запомнете: пасажер в такси, адресат на доставка или различен консуматор на предлаганата услуга или стока е вашият клиент, който заплаща освен за услугата, само че и за нейното качество.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР