Да се забрани вносът на дизелови автомобили от 2030 г.,

...
Да се забрани вносът на дизелови автомобили от 2030 г.,
Коментари Харесай

Партия настоява за забрана на дизеловите автомобили

Да се забрани вносът на дизелови коли от 2030 година, както и да се инкриминира изгарянето на битови боклуци. Това са единствено част от ограниченията за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в страната, препоръчани от европейската политическа партия „ Волт “. Това изясни водачът на партията за България Нестимир Ананиев пред БНР.

„ Мръсният въздух става причина за съществени болести като инфаркт, инсулт и рак на белите дробове. Затова приканва дървата и пелетите от биомаса да бъдат въведени като твърди горива в Закона за чистотата на атмосферния въздух ", разяснява Ананиев.

Той акцентира, че 80% от хората, които се отопляват на твърдо гориво, употребяват дървесина.

„ А влажността в дървата, в които се употребяват за отопление, когато тя е по-висока, това е един от главните замърсители на въздуха, който дишаме, в случай че те бъдат добавени, тогава ще би трябвало да се види кой продава дървесина, от кое място си я доставя, по какъв метод и поради това е изпусната тази категория. Тук се работи с дървената мафия ", сподели Ананиев.

Сред останалите препоръчани ограничения в битката за по-чист въздух са построяването на плътна мрежа от сензори, предаващи информация в действително време, както и промени в наредбата за настаняване в общинските жилища, добави деятелят Десислава Малинова.

„ Искаме незабавна, тотална възбрана за потребление на твърдо гориво в общинските жилища ", сподели Малинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР