Да се поклони на паметника на севернокорейския лидер Ким Ир

...
Да се поклони на паметника на севернокорейския лидер Ким Ир
Коментари Харесай

Икебаната: Трябваше да се кланям на Ким Ир Сен

Да се поклони на паметника на севернокорейския водач Ким Ир Сен е бил заставен Деян Неделчев-Икебаната, разбра HotArena.

Години неотклонен труд у нас и по света бележат извървения до в този момент креативен път на една от най-колоритните музикални звезди у нас. Познат от по-младото потомство с ексцентричния си жанр и скандални части, Деян пази мемоари от редица интернационалните фестивали, на които почтено е представял родината ни. Сред най-ярките от тях са прекарванията му в Северна Корея. Преди 20 години той и брат му са определени да пеят на Международен фестивал на изкуствата в град Пхенян.

" Посрещнаха ни като герои. Първото нещо, което трябваше да създадем след слизането ни от самолета, е да отидем на паметника на Ким Ир Сен и да се поклоним от всичките му страни. Чак по-късно можехме да се настаним в хотела. Хората там харесваха песните ни, пляскаха ни, забавляваха се. В Северна Корея видях забележителни неща. Например по какъв начин се чистят монументи с веро. Видях по какъв начин се строи 100-етажен хотел " - връща лентата Деян.

Икебаната е безапелационен, че в никакъв случай не се е срамувал да разкрива българската си принадлежност. Деян е работил в редица страни, сред които Италия, Испания, Южна Африка, и постоянно с горделивост е заявявал, че е от България. Именно това го връща и в родината. Неделчев е уверен, че няма да спре да записва шеговити и провокативни части, само че има предпочитание хората да го асоциират и със сериозната му музика, която той записва на няколко разнообразни езика и която може да се чуе най-вече в уеб страниците за видеосподеляне.

Въпреки затишието на участия и задължения, което коронавирусът наложи, Икебаната не стопира да работи по нови планове. Съвсем скоро ще е реалност и вторият албум, който изпълнителят ще издаде в Япония. Както в първия, по този начин и в този момент песните са в дует с надарения китарист Константин Джамбазки и са с рок звучене.

Още една изненадваща колаборация замисля Икебаната и тя е с Камен Во. Двамата плануват да запишат дует, с който да отвеят конкуренцията. Парчето ще е хитово и ще е в закачлив жанр, който идеално приляга както на Деян, по този начин и на Камен. Плановете на двамата се разкриха в ефира на 7/8 тв, където Неделчев бе посетител на Воденичаров преди няколко вечери. В смутните и тежки времена, които настанаха през последните месеци, ексцентричният дует ще е като глътка пресен въздух, споделят феновете и в мрежата, написа България през днешния ден.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР