Да се поглезите с коктейл в уютно кафене или бар

...
Да се поглезите с коктейл в уютно кафене или бар
Коментари Харесай

След този текст повече никога няма да посегнете към сламките

Да се поглезите с коктейл в уютно кафене или бар сами или пък в компанията на другари – това е нещо толкоз прелестно. Разбира се, евентуално ще желаете да употребявате сламка?

Този благ табиет обаче може да не е толкоз безопасен, колкото мислите. След прочитането на тази публикация ще ви се прииска повече да не слагате сламката в устата си.

Че какво толкоз злокобно може да има в една почтена сламка?

На пръв взор нищо. А ето по какъв начин стоят нещата: всеки ден единствено в Съединени американски щати се употребяват 500 млн. сламки. Това оповестява публичната организация Ecocycle .

Най-лошото е не броят на пластмасовите сламки, които използваме, а какво вършим с тях по-късно. В края на своя „ витален цикъл “ тръбичките се оказват в международния океан.

И това е забавно: Коктейлите - злополучие за организма - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Там те се ядат от риби и други морски жители, които ги вземат за храна.

Екоорганизации в целия свят приканват хората да понижат потреблението на еднократни предмети от пластмаса: сламки, кутии, писалки, самобръсначки, контейнери, чинии и други Винаги може да се откри тяхна опция от безвреден материал. Дори има екологични сламки – те се създават от бамбук.

Ако за вас околната среда има значение, това е отличен мотив да се откажете от използването на сламки или най-малко да я намалите.

Ако пък ли не, то направете го поради предизвестията на козметолозите. Те споделят, че постоянната консумация посредством сламка форсира формиране на бръчки към устата и утежнява положението на към този момент образувалите се. Сега към този момент няма причина да не откажете сламките!

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР